Åpnet ny flyrute direkte til Tyrkia

Vurderer nye helårsruter til disse populære reisemålene

Fra regnvær i Oslo til sol i Tyrkia.                               Foto: Avinor

Fra regnvær i Oslo til sol i Tyrkia. Foto: Avinor

(ODD ROAR LANGE): Dette er første gang i historien at det flys direkte mellom Oslo lufthavn og den tyrkiske byen Konya. Mellom 13. juni og 26. september vil SunExpress fly ruten én gang i uken med en Boeing 737-800.
- Vi er veldig fornøyde med utviklingen vi har sett her på Oslo lufthavn de siste årene. Nå dobler vi kapasiteten vår på Norges hovedflyplass i sommermånedene og legger til Konya som en ny destinasjon, sier kommersiell direktør Peter Glade i SunExpress.

Sommerrute

- Selv om vårt tilbud for øyeblikket kun er sommerruter vurderer vi kontinuerlig om Antalya eller Izmir skal bli helårsruter. Det eneste som mangler er at vi får til en avtale med en turoperatør som er villig til å støtte ruten også på vinterstid, sier han.
Flyet fra Konya har avgang kl. 23.40 lokal tid på onsdag og ankommer Oslo lufthavn kl. 03.05 natt til torsdag. Avgang fra Oslo lufthavn er kl. 04.00 på torsdager. Flytiden er på omtrent fire og en halv time.
Avstanden fra Konya til Antalia er ca 300 km (fire timer), mens avstanden til Alanya er 360 km (ca 3,5 timer). Reiseavstanden til Side er 240 km (3 timer)

Skjermbilde 2019-06-13 12.13.23.png

Viktig aktør

- SunExpress har etablert seg som en viktig aktør for å knytte Tyrkia og Norge sammen i sommermånedene, og vi er veldig glade for at de nå ønsker å satse på en ny destinasjon, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.
- Vi ser at nordmenn i økende grad velger Tyrkia som feriedestinasjon, og denne nye ruten gir norske reisende en mulighet til å oppleve en litt annen side av Tyrkia samtidig som det kan bidra til økt turisme til Norge og Oslo-regionen.