Den norske alpefavoritten får ny milliard-heis i vinter

Ingen annen alpeby har flere norske gjester enn denne

ski-amade-landschaft-und-misc-10-JPEG.jpeg

(ODD ROAR LANGE: I desember får populære Bad Gastein og Gasteinerdalen en ny gondolheis til en pris av 1,2 milliarder kroner. Det er en av de største investeringene i hele Alpene i år, forteller STS Alpereiser i en pressemelding.

Det nye anlegget bygges i Schlossalm og får 10-personers godoler. Heisen får navnet Schlossalmbahn og skal gå fra 850 meters høyde i Bad Hofgastein til toppstasjonen på
2 100 moh.
Den får en fallhøyde på hele 1 300 meter, og det blir anlagt flere nye og utfordrende løyper. Maksimalkapasitet blir 3 000 personer i timen. Anlegget erstatter tre gamle heiser, fordobler kapasiteten og fjerner køene.
- Bad Gastein er det skistedet i Alpene som har størst antall norske skiturister, og vi tror den økte heiskapasiteten vil gjøre det populære reisemålet enda mer attraktivt, sier Niclas Helgesson, adm. direktør i STS Alpereiser.

Verdens høyeste

En annen stor utbygging skjer i Cervinia/Zermatt:  Verdens høyeste heis, «Klein Matterhorn»,  starter på Trockener Steg på 2950 moh går helt opp til isbreen Klein Matterhorn på nesten 3 900 moh skal innvies i september.
Kapasiteten vil øke med 2 000 personer pr time og gi fordobling av kapasiteten i det sammenhengende området Cervinia-Zermatt.
Også Norges-favoritten Saalbach får ny gondolheis i desember. Direkte fra sentrum erstattes den gamle Kohlmaisgipfelbahn med en 10-personers heis som kan bringe 3 200 personer til toppen på sju minutter.