Den norske alpefavoritten får ny milliard-heis i vinter

Den norske alpefavoritten får ny milliard-heis i vinter

Ingen annen alpeby har flere norske gjester enn denne

ski-amade-landschaft-und-misc-10-JPEG.jpeg

(ODD ROAR LANGE: I desember får populære Bad Gastein og Gasteinerdalen en ny gondolheis til en pris av 1,2 milliarder kroner. Det er en av de største investeringene i hele Alpene i år, forteller STS Alpereiser i en pressemelding.

Det nye anlegget bygges i Schlossalm og får 10-personers godoler. Heisen får navnet Schlossalmbahn og skal gå fra 850 meters høyde i Bad Hofgastein til toppstasjonen på
2 100 moh.
Den får en fallhøyde på hele 1 300 meter, og det blir anlagt flere nye og utfordrende løyper. Maksimalkapasitet blir 3 000 personer i timen. Anlegget erstatter tre gamle heiser, fordobler kapasiteten og fjerner køene.
- Bad Gastein er det skistedet i Alpene som har størst antall norske skiturister, og vi tror den økte heiskapasiteten vil gjøre det populære reisemålet enda mer attraktivt, sier Niclas Helgesson, adm. direktør i STS Alpereiser.

Verdens høyeste

En annen stor utbygging skjer i Cervinia/Zermatt:  Verdens høyeste heis, «Klein Matterhorn»,  starter på Trockener Steg på 2950 moh går helt opp til isbreen Klein Matterhorn på nesten 3 900 moh skal innvies i september.
Kapasiteten vil øke med 2 000 personer pr time og gi fordobling av kapasiteten i det sammenhengende området Cervinia-Zermatt.
Også Norges-favoritten Saalbach får ny gondolheis i desember. Direkte fra sentrum erstattes den gamle Kohlmaisgipfelbahn med en 10-personers heis som kan bringe 3 200 personer til toppen på sju minutter.

Her banker flyvertinnen løs på bagasjehyllen

Her banker flyvertinnen løs på bagasjehyllen

Nå blir dette forbudt på Mallorca

Nå blir dette forbudt på Mallorca