The Ocean Race til vest-afrikansk perle

Hit skal verdens beste seilere reise

m123165_13-02-171105-jre-27646-7865.jpg

(ODD ROAR LANGE): Som et ledd i å markedsføre reisemålet har vest-afrikanske Kapp Verde-øyene inngått avtale om å bli stop-over for regattaen The Ocean Race (tidligere Volvo Ocean Race og Whitbread round the world-race). Tidligere har båtene bare seilt rundt det populære reisemålet Kapp Verde på vei fra Alicante til Cape Town.

Kapp Verde, offisielt navn «Republikken Cabo Verde», er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 570 km vest for det afrikanske fastlandet (Dakar og Senegal). Øygruppen består av ti større vulkanske øyer og fem små øyer.
Dette skriver Lonely Planet om Kapp Verde.

En drøm

-Det er spennende å kunne introdusere et nytt stopp for seilasen og engasjere seg med fans i en ny og annerledes del av verden sammenlignet med tidligere utgaver, ser Johan Salén, administrerende direktør for Ocean Race.

-Med sin beliggenhet har Kapp verdeøyene en sterk maritim tradisjon og viser også stor interesse og fremgang for bærekraftstiltak som gjør det til en naturlig partner for The Ocean Race.
Ocean Race blir arrangert i Port of Mindelo på øya São Vicente.

Kapp Verde er fornøyd med å bli valgt til å være vertskap for et stopp i 2021-22-utgaven av The Ocean Race og er dypt beæret over å være den første noensinne deltakeren blant nasjonene i Vest-Afrika, ser statsminister Ulisses Correia e Silva.
-Vi ser veldig frem til å ønske teamene og deres mange fans velkommen til øyene våre.

Populært reisemål

m123642_20150811_1935.jpg

The Ocean Race-flåten av VO65 og IMOCA 60 båter vil være basert på Mindelos Porto Grande mens de er på Kapp Verde. Så langt ser det ut til at oppholdet blir et av de kortere stoppene i arrangementet.
-Dette er en fantastisk mulighet til å vise frem det aller beste av hva Kapp Verde har å tilby, ser Jorge Pimenta Maurício, presidenten for ENAPOR (del lokale havnevesenet til.
-Vi er glade for å kunne åpne våre havner - og våre hjerter - for verden.
Kapp Verde er sammen med Haag, Nederland og Aarhus, Danmark, samt regattaens hjemmehavn i Alicante, som bekreftede destinasjoner i neste utgave av regattaen som starter høsten 2021.
Du kan reise til Kapp Verde blant anet med TUI.
Eller med Ving og Apollo.
Og dette bør du lese om Utenriksdepartementets reiseråd for Kapp Verde.

Følg reisene til Thetravelinspector på Instagram