Opplev Fredrikstads ekte magiske førjulsteater

Her opplever du TV-kalenderen på ordentlig

Førjulsmagi. Å besøke Gamlebyen i Fredrikstad er som å gå inn i en filmkulisse. Og det er akkurat det du gjør.
Alle bilder i reportasjen er tatt av Odd Roar Lange/The Travel Inspector

(ODD ROAR LANGE): «Kristiania magiske tivolitheater» er navnet på årets julekalender på NRK. Og rundt om i landet sitter tusenvis av unge og voksne og følger ti år gamle Luka som vokser opp i fattigstrøket i Vika, rett i nærheten av Kristiania Tivoli. Kristiania og Vika ligger i det som i dag heter Oslo.
Men hvor er filmen spilt inn? Litt mer om stedene litt lenger ned.
Klikk på bildene hvis du vil du se bildene i større format.

Dra til Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad er som en fantastisk tv-kulisse hele året. Og selvsagt valgte NRK disse flotte rammene til utendørsscener i Kristiania Magiske Tivolitheater. Og vil du se det unike området med egne øyne så er det rett og slett bare å ta turen til Fredrikstad og Østfold. Og her besøker du ikke bare gamle hus på rekke og rad, men et levende samfunn med unike små spisesteder, butikker og gallerier. I tillegg til det lille og trivelige Gamlebyen Hotell midt i de historieske rammene.

Benytt sjansen

Den 11. og 12. desember 2021 dukket artister opp i gatene, på torget og på flere av spisestedene og galleriene. Den italienske gjøglerfamilien Colombaioni skapte stemning sammen med multikunsteren Adrian Schvarzstein, den prisvinnende mandolinspilleren Carlo Aonzo med sin trio og en ekte Harlequin: Enrico Bonavera fra Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa.

Det lille hotellet

Gamlebyen Hotell i Fredrikstad har 15 små koselige rom og to suiter. Alle rommene er ulikt innredet med hver sin personlige stil. Her finner du et hotell som ligger i hjertet av den vakre festningsbyen.
Og har du ikke kjøpt alle julegavene ennå? Da vil kanskje et gavekort på hotellovernatting eller restaurantbesøk i Gamlebyen være løsningen.

Årets utendørs førjulsmarked er over for denne gangen. Men butikkene og spisestedene i Gamlebyen holder åpent frem til julaften. Derfor er det en varm anbefaling for dem som vil finne ting man ikke finner i kjedebutikker og kjederestauranter: Legg førjulsturen til Gamlebyen.

Her finner du Tivolitheatret

Gamlebyen er altså kulissen for «Kristiania Magiske Tivolitheater», årets julekalender på NRK. De fleste scenene fra Gamlebyen er fra Torget og Torvgaten. Luka «bor» i Torvgaten i Gamlebyen – i Torvgaten 63 finner vi Luka’s bakgård og på Torget er «Handlegaten» med salgsboder.

I Voldportgaten 29a (ved siden av butikken Antikk og Nostalgi) ligger «Frognerhaven kafé», et samlingspunkt for de rike i serien.

Les mer om gode opplevelser i Gamlebyen her.