Unngå dobbelbetaling når du reiser alene

Smarte tips for deg som reiser alene

(ODD ROAR LANGE): Mange som reiser alene kjenner til problemet: De må ofte betale for to, selv om de reiser alene. Både cruiserederi og charterselskap har priser per person i dobbeltrom. Dermed blir de dyrt for den som reiser alene og helst vil unngå å dele rom med en fremmed.
Men det finnes noen smarte triks.

Cruise

Ta direktekontakt med cruiserederiet for å sjekke mulighetene for å slippe å betale for tillegget. Mulighetene er der, men de legges ikke alltid ut på nettsidene. Sjekk i god tid før avreise, og eventuelt restplasser i siste liten.
Mange selskaper, som Uniworld og Grand Circle Cruise Line har egne singelreiseprogram. Mens Overseas Adventure Travels er gode på å finne en reisepartner som som matcher godt med og dermed kan dele regningen med. Husk også at mange skip har et lite antall singel-lugarer som det er mulig å booke. Igjen: ta direktekontakt med rederiene.

Reiseselskap

Det finnes en rekke selskap som har spesialisert seg på å lage gruppeturer for single-reisende. Singles Travel er ett av disse. Eller ta en kikk på tilbudet til Women Traveling Together. I Norge finner du både Viljareiser og Carpe Diem.

Charter

Charterselskapene selger i første omgang dobbeltrom, og dermed må alenereisende betale dyrt. Men visste du at mange charterselskap også selger enkelte hotell har der de har fjernet eller redusert det tillegget som du ofte må betale når du bestiller rom for én person? Sjekk også restplass-sidene. Her kan du finne enkeltrom som selges for lave priser.

Turistforeningen

Hvem har sagt at du trenger å dra til utlandet for å dra på solo-tur? Turistforeningen arrangerer en rekke turer for single.

Bo privat

Hvorfor betale for dobbeltrom når du kan slippe unna med noe billigere? Har du tenkt over at du kan bo privat via f.eks. hostel med enkeltrom, airbnb eller sofacouching. På denne måten er det enda enklere å komme i kontakt med lokalbefolkningen, som igjen kan gi deg mange smarte tips til hvordan du handler lokalt og får prøve kortreiste opplevelser.

Møt en ny venn

Selv om du har funnet et reisemål som har ok pris så er det jo litt kjedelig å sitte alene. Husk at det finnes en rekke nettsider som kobler reisende sammen. Ta en kikk på Global Greeter Network. Vil du spise sammen med andre. Sjekk disse sidene: VoulezVousDiner og EatWith.

Følg thetravelinspector på Instagram

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Og er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.