Oslo på ny internasjonal toppliste

Disse listene overrasker

Dette kan være en av årsakene til at Oslo havner på topplista for første gang, tror Condé Nast Traveller.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): I novemberutgaven av Condé Nast Traveller avslører hvem som er «lesernes favoritter 2023» i ulike klasser. Og med norske øyne er det mange overraskelser.

La meg starte med årets beste hotell. Her er det en rekke underklasser. Der de viktigste land og storbyer har sine egne lister.
I klassen «Øvrige Europa» kommer Grand Hotel i Stockholm på 5. plass, mens Nimb Hotel i København blir nr 8. Overraskende nok er de fire plasser foran D´Angleterre, som jeg mener er bedre enn Nimb. Hotel Continental i Oslo kommer på 28. plass og er, også en overraskelse, det eneste norske på lista. Britannia i Trondheim og Sommerro i Oslo har nemlig ikke fått plass. Det tror jeg irriterer dem en smule.

Den store overraskelsen

Mest overrasket er jeg allikevel over at Oslo har fått plass på lista over de beste byene i verden. Her er det det riktig nok først tre enkeltlister for beste by i Storbritannia (Cardiff), beste storby i USA (Chicaco) og og beste småby i USA (Charleston). Så kommer lista over «resten av verden». Der canadiske Victoria vinner - mens Oslo blir nr 10. «Hurra for Oslo», skriver Condé Nast Traveller, som tror at nye Munch er årsaken til at mange har fått øynene opp for den norske hovedstaden. Oslo er inne på topplista for første gang.
På plassen foran Oslo kommer København.

Cruise

Sea Dream Yacht Club er langt fra den nyeste i klassen. Men tar igjen mye på meget god service og opplevelse. Foto: Odd Roar Lange

Hvilket land er det beste å reise til? spør Condé Nast Traveller og får til svar fra leserne at Norge fortjener en 9. plass. Japan regnes som det beste landet, foran Italia og Hellas. Island blir nr 13 i årets kåring.
Verken når det gjelder de beste flyselskap eller togselskapene kommer Norge på listene. Forståelig nok.
Når det gjelder cruise, derimot, er Norge godt representert. Viking vinner både klassen for mellomstore skip, beste elvecruise og beste ekspedisjonscruiserederi.
Når det gjelder ekspedisjoner kommer Hurtigruten inn på 12. plass, og som middels stort cruiseselskap blir det 11. plass på Hurtigruten. Seadream Yacht Club, eid av Atle Brynestad, får 9. plass i klassen for små cruiserederi.

Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.