Jeg tar aldri fly fra Gardermoen uten å gjøre dette først

Jeg tar aldri fly fra Gardermoen uten å gjøre dette først

Det sparer meg for mye trøbbel og lange køer.

  Se på skiltets høyre side. Her ser du hvilken sikkerhetskontroll som har kostest kø. Foto: Odd Roar Lange

Se på skiltets høyre side. Her ser du hvilken sikkerhetskontroll som har kostest kø.
Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Sikkerhetskontrollen er noe av det som stresser reisende ved flyplasser aller mest. Det aller mest irriterende er ofte de lange køene før selve sikkerhetskontrollen. 
Hvordan finner du den raskeste vegen gjennom sikkerhetskontrollen?
Har du SAS Plus-billett så har du allerede adgang til Fast Track-slusa som er til venstre for de øvrige slusene som SAS bruker. Reiser du en hverdag mellom 07.30 og 09.00 så vil du ofte oppleve at fast-track er slow-track fordi mange bruker denne slusa. Da bør du heller velge "turist-slusa". 

Reiser du med Norwegians billigste billetter så kan du betale en 100-lapp ekstra for adgang til Fast Track som er til høyre for de andre slusene i Norwegianområdet. 
Har du med deg små barn så velger du familieslusa, som finnes både ved SAS-området og Norwegian-området. 

Krisetipset

Et tips du kun skal bruke i ytterste tidsnød: Det er mulig å bruke en tom familiesluse selv om du reiser alene hvis du er i ferd med å miste flyet ditt. Dette er å snike i køen, men med mindre styr enn om du må spørre alle foran deg om du kan få gå foran...

Se på skiltet

Jeg tar alltid tog til Oslo Lufthavn Gardermoen. Når jeg kommer opp på Gardermoen stasjon (flyplassens første etasje) fortsetter jeg rett frem og videre opp rulletrappen, uansett om jeg reiser med SAS, Norwegian eller et annet selskap.
Og jeg tar aldri fly fra Gardermoen uten å gjøre dette først:
Vel oppe i 2. etasje finner jeg den store informasjonstavla. Se på høyre side av den, som viser hvilken av de to sikkerhetskontrollkøene som er raskest akkurat nå.
Lavprisselskapet Norwegian har ofte mange passasjerer på ettermiddag og tidlig kveld. Da er det smartest å gå gjennom sikkerhetskontrollen på "SAS-siden". 
Du velger selv hvilken av sikkerhetsområdene du vil bruke, uavhengig av flyselskap.

Derfor bør du dra på konsert i sommer

Derfor bør du dra på konsert i sommer

«Spisesteder på Gardermoen bør utstyres med varseltrekant»

«Spisesteder på Gardermoen bør utstyres med varseltrekant»