UD friskmelder Sharm el Sheikh

UD friskmelder Sharm el Sheikh

Nå kan du reise trygt til det populære reisemålet

(Odd Roar Lange): 9. februar opphevet UD reiserådet for alle reiser til Sharm el Sheikh. Dermed fjerner de advarselen etter at terrortrussel en nedgradert, i samråd med en rekke andre land.

«Vi vet at mange av våre gjester har ventet på dette, og vi gleder oss selvfølgelig på deres og egne vegne og er glad for at utenriksmyndighetene har friskmeldt reiser til Sharm el Sheikh», sier Gunder Moe, daglig leder i Amisol Travel.

Dette skriver UD

Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turist-områdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Egypt oppfordres til å holde seg oppdatert via hjemmesidene til den norske ambassaden i Kairo og anbefales å registrere sin reise på www.reiseregistrering.no.

Opphever advarsel

Flere andre europeiske land har i lang tid hatt stabil trafikk til reisemålet og stadig flere land hever nå på reiserådet til området.

«Vi har hatt våre stedlige representanter på plass i hele perioden og de har stadig kunnet melde om økt belegg på hotellene. Det er gledelig at vi nå også kan for fullt ønske nordmenn tilbake til dette værstabile ferieparadiset» avslutter Moe.

Reisearrangøren kan allerede melde om nesten fulle fly i påsken og at vinterferien er fullbooket. 

Gode råd er gratis

Utenriksdepartementet gir offisielle reiseråd når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet.
Norske helsemyndigheter gir helsefaglige reiseråd som publiseres på Folkehelseinstituttets nettsider.

Nå tester KLM ansiktsgjenkjenning på flyplassen

Nå tester KLM ansiktsgjenkjenning på flyplassen

Nå skal Eiffeltårnet bli skuddsikkert

Nå skal Eiffeltårnet bli skuddsikkert