Nå skal Eiffeltårnet bli skuddsikkert

Og slik skal turistattraksjonen sikres mot terror

(Odd Roar Lange): Eiffeltårnet skal å få et nytt utseende. Men det er ikke et skinnende lag med maling eller et lys på toppen som skal på plass denne gangen.

Etter flere terrorhandlinger i Frankrike i de siste årene, har myndighetene bestemt  at landets mest kjente området skal få en skuddsikker glassvegg som et nytt sikkerhetsnett. Dette skriver Conde Nast Traveler.

Glassmuren skal være 2,5 meter høy og  bygges rundt foten av tårnet og vil koste € 20 millioner (177 millioner kroner) og skal stå ferdig til høsten.
Glassveggen skal erstatte det midlertidige gjerdet som ble satt opp som som en sikkerhetsforanstaltning foran fotball-EM sommeren 2016.

- Vi har tre mål med dette, sier, Jean-Francois Martins, nestleder for turismen i Paris til BBC.
- Å forbedre utseendet, gjøre tilgangen enklere, og styrke beskyttelsen av besøkende og ansatte. 

Terrortrusselen

- Terrortrusselen er fortsatt høy i Paris. Og de mest sårbare områdene, som Eiffeltårnet, må være gjenstand for særskilte sikkerhetstiltak, sier Martins.
I tillegg til den skuddsikre glassveggen planlegges det å reorganisere området rundt tårnet for å bedre kontrollen og overvåke publikum i nærområdet.Rundt 7 millioner mennesker besøker Eiffeltårnet hvert år, selv om ikke alle drar helt opp til toppen. ID-kontroll og metalldetektor er blant sikkerhetstiltakene som vurderes, skriver Conde Nast Traveller.

Mer miljøvennlig

Ordfører Anne Hidalgo i Paris ønsker at byen skal bli mer miljøvennlig, og vil etablere urbane hage, forby plasttallerkener og -bestikk og å stenge Champs-Elysées for biltrafikk én gang i måneden for å stimulere til mer turgåing, sykling, og bruk av kollektivtransport i Paris.