Ryanair la ned flyrute fra Norge til Gran Ganaria

Stanset populær flyrute med øyeblikkelig virkning

Ryanair la ned basene sine på Kanariøyene fra 9. januar 2019. Dermed forsvant også flyruten til Oslo Lufthavn Torp. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Flyselskapet Ryanair har med øyeblikkelig virkning lagt ned sine flybaser på Kanariøyene. Dermed blir til sammen ni fly på Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote stående på bakken. Disse hadde normalt 36 ulike flyvninger på i alt 40 ruter. Og disse er nå strøket fra rutenettet til Ryanair. Det betyr også at den populære ruten mellom Gran Canaria og Torp er lagt ned fra 9. januar 2020.
Det samme gjelder flyruter til blant annet det spanske fastlandet (Vitoria) og til Krakow i Polen.

Mister jobben

Mer enn 300 ansatte på den spanske flybasene står uten jobb etter nedleggelsen. Det har i lang tid vært en konflikt mellom de ansatte og ledelsen i Ryanair i forhold til nedleggelsen. Fagforeningen mener at det hele skyldes at det er dyrere med spanske ansatte enn å ansette nye fra andre lavkostland, og at dette er årsaken til at de nå mister jobbene sine.

Må levere inn uniformer

Ryanair har i følge den spanske avisen Canaria7.es gitt samtlige ansatte beskjed om å omgående møte opp på jobb for å levere inn sine id-kort, uniformer og betalingsterminaler. Dersom de unnlater å gjøre dette vil de bli trukket i lønn.
-Ryanair har fratatt oss lønn og rettigheter samtidig som de nekter oss å kunne registrere oss som arbeidsledige. Det er kaos, og dette øker usikkerheten for hvordan situasjonen kan løses, sier Jairo Gonzalo, organisasjonssekretær for fagforeningen USOs i Ryanair til den spanske avisen.
Den ukentlige flyruten fra Torp til Gran Canaria er nå fjernet fra Ryanairs rutekart.
Ryanair hadde tidligere også avganger fra Rygge til Gran Canaria. Dette ruten ble lagt ned da Ryanair forlot Rygge 29. oktober 2016.
Ryanair har foreløpig ikke ville kommentere nedleggelsen av ruta mellom Norge og Gran Canaria. De har heller ikke besvart spørsmålet om eventuelle nye flyruter fra Norge til Kanariøyene.
Artikkelen oppdateres.