SAS-ansatt: - Jeg vil heller fortelle folk at jeg jobber på McDonalds

Flyselskapet får rundjuling av egne ansatte

SAS er manges foretrukne flyselskap. Men ikke alle ansatte er like fornøyd med forholdene. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Kabinansatte i SAS går hardt ut mot ledelsen i medarbeiderundersøkelse, og flere synes det er flaut å si at man jobber i selskapet, skriver nettstedet E24, som har fått tak i et utdrag av resultatet fra en medarbeiderundersøkelse som ble gjennomført i oktober-november 2018. Undersøkelsen gikk blant annet gikk ut på hvor stolte de kabinansatte er av jobben sin i SAS.

Nedslående

Og resultatet er trolig noe helt annet enn selskapets ledelse ønsket seg.
Om yrkesstolthet, svarer de ansatte blant annet dette i den anonyme undersøkelsen:
« Med den ledelsen vi har og den veien de har valgt å gå er jeg direkte flau. Faktisk så har jeg anbefalt venner og heller søke Norwegian enn SAS.»
Og:
«Jeg vil heller fortelle folk at jeg jobber på McDonalds».
Og:
«Jeg pleide å være stolt, og jeg håper å bli det en gang i fremtiden, men nå har vi nådd bunnpunktet.»

Ledelsen svarer

Leder i Norsk Kabinforening, Pål Røine, har også fått tilsendt utdraget av resultatene fra undersøkelsen, og sier dette til E24:
– Vi synes det er vanskelig å nå frem til ledelsen med våre innspill og vår kritikk. Det reflekterer også disse resultatene.
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, mener svarene i undersøkelsene E24 har fått tilgang til ikke beskriver hvordan de fleste føler det, han mener majoriteten er stolte av sin arbeidsgiver.
Til sammen viser svarene hva 68 av de kabinansatte mener om sin arbeidsgiver, men Johansen mener disse svarene er langt ifra virkeligheten.

Konflikt

Det er ting som tyder på at E24 kan ha fått tilgang på den mest kritiske svarene. Og det det derfor gir et skjevt bilde på hva et større antall ansatte mener om sin arbeidsgiver og arbeidsplass. Det kan også være et svar på at de ansatte i større grad enn tidligere tør å være ærlig i sin mening…
Lekkasjer fra interne undersøkelser kan også være utslag av at noen ønsker å bruke negative besvarelser i en konflikt mellom ledelsen og ansatte. Jeg er temmelig sikker på at vi kommer til å høre mer fra denne undersøkelsen.
Les hele saken her:

SAS' kabinansatte i undersøkelse: - Anbefaler venner å søke i Norwegian

SAS bruker undersøkelsen &Frankly som et verktøy for å måle de ansattes tilfredshet på ulike temaer.