Slik stoppet de hotellnedleggelsen med et smart triks

Da hotellet skulle legges ned tok direktøren en lur avgjørelse

Erik Fostervoll er klar for en ny og travel sommersesong ved Scandic Hafjell. Foto: Odd R. Lange

(ODD ROAR LANGE): Hotelleieren og eiendomsselskapet ønsket å legge ned hotellet ved Hafjell. Det var ikke lønnsomt å drive videre.
Hotelldirektør Erik Fostervoll hadde imidlertid fortsatt en drøm: Om videre drift - og i det minste at også de siste hotellgjestene skulle få en bra opplevelse. Dermed fikk han de ansatte med seg på å jobbe beinhardt i de siste månedene før den planlagte lukkingen. 
Det var smart. 
For dermed gikk det så bra for hotelldriften ved det «gamle» OL-hotellet i Øyer nord for Lillehammer at de dramatiske planene om å gjøre hotellet om til leiligheter lagt på is. Senere ble de helt skrinlagt.
Og nå går det så det suser i Hafjell - både sommer og vinter.
- For første gang på ti år går vi med overskudd, smiler en meget fornøyd Erik Fostervoll ved det som nå er Scandic Hafjell. Men det var det få eller ingen som trodde for to år siden.

Møter veggen: I hotellresepsjonen kan du klatre i denne klatreveggen.     Foto: Odd Roar Lange

På lånt tid

- Vi fikk halvannet år på fra nedleggelsen ble bestemt til de ansatte skulle være ute av hotellet. Og i denne perioden skulle vi prøve å jobbe upåvirket av beslutningen. Jeg bestemte meg i alle fall for at vi skulle gå ned med flagget til topps, og at denne mentaliteten måtte smitte over på alle ansatte. At det skulle gå så bra at hotellet ble reddet var vel nesten mer positivt enn jeg hadde sett for meg, sier Erik Fostervoll i dag. 
Og 12-13 dager før oppsigelsene skulle settes i verk 1. mars 2016 kom den nye avgjørelsen fra eierne av bygget: Hotelldriften skal fortsette. 
Riktignok utenfor Choice-kjeden, men som privateid hotell og under eget merkevare. Men jobbene og det kjente landemerket ved E6 nord for Lillehammer var reddet.
Når han ser på bookingsituasjonen for sommeren 2018 er det grunn til å smile - både for eierne og for en mer enn fornøyd Erik Fostervoll. 

Aktivt hotell for late dager

Senger i spreke omgivelser på Scandic Hafjell.                   Foto: Odd Roar Lange

- Årsakene er flere, mener Fostervoll. 
- For det første pusset vi opp hotellet for ca 30 millioner kroner. Vi fikk et moderne og tidsriktig hotell. Vi har fått flere rom med klatrevegg, muligheter for å henge opp hengekøyer i rommet og det er rails til klatring i taket. Vi prøver å speile at vi er hotell som ligger i et området for aktivitet. Hafjellanlegget med skibakker og -løyper om vinteren, og downhillsykling om sommeren skal gi hotellet luft under vingene. Og om været er dårlig: Da er det basseng innendørs.
Og selvsagt en skikkelig klatrevegg i resepsjonsområdet. I stedet for mange suiter har vi laget rom som kan deles for små grupper og lag som vil dele soverom, og vi fortsetter arbeidet med å oppgradere hotellet, forteller hotelldirektøren.
Scandickjeden kom inn på hotellet 1. juli 2017, og gjorde det mulig med kjedens stordriftsfordeler. 
Og den siste vintersesongen ble den beste noen sinne, og sommersesongen ser også bra ut. Nå gjøres hotellet om til familiehotell for sommeren, der den store kongress-salen får innrykk av spillmaskiner og hoppeslott. En kort kjøretur unna ligger Hunderfossen familiepark og enda nærmere: Lilleputthammer

Les om attraksjoner og aktiviteter i Lillehammerregionen her