Se den sjokkerende forskjellen i flytrafikken

Dette bildet sier alt i situasjonen akkurat nå

Se den store forskjellen i flytrafikken. Litt lenger ned på siden finner du en lenke til bildet som du kan prøve.

(ODD ROAR LANGE): Flyplassene er tomme for folk, parkeringsplassene utenfor er tomme for bilder - og himmelen over oss er praktisk talt tom for fly.
Nettstedet Flightradar som har oversikt og god statistikk over all sivil luftfart klarer bedre enn noen å illustrere hvordan ting har endret seg den siste måneden. Det har vært en dramatisk nedgang i flytrafikken etter at koronautrbruddet ble en pandemi.

Hva betyr det for klimaet?

I årevis har det vært diskutert og kranglet om hvorvidt flybransjen er er versting når det kommer til klimagassutslipp. Det har haglet med beskyldninger og regnestykker. Noen har tatt med bare flyene, mens andre mener at det ikke er mulig å peke på flybransjen uten samtidig å ta med all trafikk til og fra flyplasser.
Nå har forskerne en unik anledning til å se hvordan utslippene påvirker klimaet. Fordi flytrafikken er redusert til et minimum. Og det skjer ti år etter Eyjafjallajökulls vulkanutbrudd 2010.
I Europa er det daglig 2400 færre flyavganger enn vanlig. I Kina er det det en nedgang på 60 prosent i flytrafikken på de største flyplassene. i USA er nedgangen enda større.

Gå inn på denne nettsiden til Flightradar og dra markøren til venstre eller høyre på bildene og se den utrolige forskjellen.