Så lett fikk jeg brunsneglene bort fra hagen

Hadde jeg visst at det var så enkelt

Her er de viktigste ingrediensene. Toppes med litt sprit, og dermed er alt i boks. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Å være i sommerhagen på kveldstid har fra tid til annen vært en blandet fornøyelse. Hytteturen, sommerhuset du leide - eller hjemme i egen hage. Det vrimler av brunsnegler. Å nyte sommermiddagen mens del brune, sleipe sneglene kommer frem hele tiden er neimen ingen appetittvekker. Det hevdes at brunsnegler kan spises. Dem om det. Jeg ønsker bare å få den fjernet. Helst med minst mulig berøring og minst mulig kjemikalier.

Deler du dette tipset med naboen og facebookvenner så er krigen mot brunsnegler enda mer effektiv.

På vei - rett i fella. Foto: Odd Roar Lange

Her er brunsneglefellen som virker:

Ta en melkekartong og skyll den ren.

Tøm 1-2 dl mørkt øl, eller bland lunkent vann og maltekstakt (jeg brukte mørkt øl med alkohol), tøm 2-3 cl sprit (kjøp billigste sort på vinmonopolet, eller finn en skvett du har stående i barskapet) og bland dette med ølet.

Legg melkekartongen(-e) i hagen. Husk at de skal ligge slik at innholdet ikke renner ut.
I løpet av kort tid kom de første sneglene, og de fant raskt åpningen. Inn med sneglen - og vekk med den. Slik lå den i to døgn.  Så er det bare å skru på korken og kaste hele greia. Og å legge ut ny felle. Jeg brukte to feller, èn i hvert hjørne av hagen. For første gang på lang, lang tid er hagen tom for snegler. Jeg har igjen overtatt makten i hagen.

Boakjølsneglen eller leopardsneglen spiser gjerne brunsnegler. Men det gjør neppe noen forskjell i hagen din. Foto: Odd Roar Lange

PS: Hvorvidt boakjølsneglen (leopardsneglen) også bidrar til å redusere brunsneglebestanden er omstridt. Noen hevder hardnakket at den gjør det, mens andre er mer tvilende. Her kan du se leopardsneglen spise brunsnegler - men det er vel også mange tilfeller at brunsnegler spiser sine egne, uten av den er selvutslettenede av den grunn... 

Boakjølsneglen kan med andre ord gå rett i samme felle uten at du skal ha dårlig samvittighet. 

Vil du ha flere hagetips så bør du melde deg inn i gruppen "Hageglade på Facebook".
Og vil du ha flere tips og synspunkt på brunsnegler så er "Vi som vil Mordersneglene til livs" rette plassen.

Fikk du med deg disse?