Så lett fikk jeg brunsneglene bort fra hagen

Hadde jeg visst at det var så enkelt. Nå er det din tur - med denne enkle fellen.

Her er de viktigste ingrediensene.  Toppes med litt sprit, og dermed er alt i boks. Foto: Odd Roar Lange        

(Odd Roar Lange): Å være i sommerhagen på kveldstid har fra tid til annen vært en blandet fornøyelse. Hytteturen, sommerhuset du leide - eller hjemme i egen hage. Det vrimler av brunsnegler. Å nyte sommermiddagen mens del brune, sleipe sneglene kommer frem hele tiden er neimen ingen appetittvekker. Det hevdes at brunsnegler kan spises. Dem om det. Jeg ønsker bare å få den fjernet. Helst med minst mulig berøring og minst mulig kjemikalier.

Deler du dette tipset med naboen og facebookvenner så er krigen mot brunsnegler enda mer effektiv.

På vei - rett i fella.                                                                     Foto: Odd Roar Lange

Her er brunsneglefellen som virker:

Ta en melkekartong og skyll den ren.

Tøm 1-2 dl mørkt øl, eller bland lunkent vann og maltekstakt (jeg brukte mørkt øl med alkohol), tøm 2-3 cl sprit (kjøp billigste sort på vinmonopolet, eller finn en skvett du har stående i barskapet) og bland dette med ølet.

Legg melkekartongen(-e) i hagen. Husk at de skal ligge slik at innholdet ikke renner ut.
I løpet av kort tid kom de første sneglene, og de fant raskt åpningen. Inn med sneglen - og vekk med den. Slik lå den i to døgn.  Så er det bare å skru på korken og kaste hele greia. Og å legge ut ny felle. Jeg brukte to feller, èn i hvert hjørne av hagen. For første gang på lang, lang tid er hagen tom for snegler. Jeg har igjen overtatt makten i hagen.

Boakjølsneglen eller leopardsneglen spiser gjerne brunsnegler. Men det gjør neppe noen forskjell i hagen din.              Foto: Odd Roar Lange

PS: Hvorvidt boakjølsneglen (leopardsneglen) også bidrar til å redusere brunsneglebestanden er omstridt. Noen hevder hardnakket at den gjør det, mens andre er mer tvilende. Her kan du se leopardsneglen spise brunsnegler - men det er vel også mange tilfeller at brunsnegler spiser sine egne, uten av den er selvutslettenede av den grunn... 

Boakjølsneglen kan med andre ord gå rett i samme felle uten at du skal ha dårlig samvittighet. 

Vil du ha flere hagetips så bør du melde deg inn i gruppen "Hageglade på Facebook".
Og vil du ha flere tips og synspunkt på brunsnegler så er "Vi som vil Mordersneglene til livs" rette plassen.

Metoden med denne fellen ble først omtalt i Kvällsposten

Fikk du med deg disse?