Dra til sjøs - dette kan bli din livs fineste fjelltur

Drømmer du om en arktisk alpeferie?

Bedre en dette blir det muligens ikke.                               Foto: Sverre Hjørnevik

Bedre en dette blir det muligens ikke. Foto: Sverre Hjørnevik

Daglig leder i Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden

Daglig leder i Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden

(ODD ROAR LANGE): Ski, seil og gourmet er blitt en ny og populær form for opplevelsesferie i Norge. Og både i Nord-Norge og Fjord-Norge kan du være med på fenomenale skiturer nå som vinteren er inne i sin siste halvdel.

Fjell til fjære

Arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og en inspirerende matopplevelse med det beste Nord-Norge har å by på.
Bocuse d´Or kokk Gunnar Hvarnes er kulinarisk rådgiver og står bak utviklingen av matkonseptet Arctic Adventure Cuisine på toppturseilasen Arctic Haute Route denne vinteren.
– Vi kopler naturopplevelser, kulinariske opplevelser med lokale råvarer og produsenter, sier daglig leder i Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Ærlig og ujålete smak av nord  

Å finne de beste råvarene er en viktig del av hverdagen.
Til Arctic Haute Route har vi utviklet en matopplevelse som representerer noe av de virkelig gode råvarene regionen har å by på; hav, fjorder, fjell og gårder, sier Hvarnes. Matopplevelsen er ærlig, ujålete og nordnorsk. Du skal få oppleve spesialiteter langs ruta som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Tjeldøya, Senja og Kvaløya, fortsetter Gunnar Hvarnes.  

Innovativt reiseliv

Gunnar har nylig kommet hjem fra Lyon hvor han var coach for Team Norway som tok bronse i verdensfinalen i Bocuse d’Or, der mat fra nord også var tema.
– Det er gøy å se at innovative deler av norsk reiseliv viser vei og vilje til å gi gjestene gode matopplevelser fra regionen man ferdes i, sier Hvarnes.
Norwegian Adventure Company har gjennom flere sesonger satset på matopplevelsen som en minst like viktig del av helhetsopplevelsen som skikjøringen, naturen man seiler i, sertifiserte tindevegledere og nostalgiske skip med det lille ekstra. «MS Nordstjernen» har tidligere går i hurtigrutefart i Norge.

- Målet er å skape en så god matopplevelse at du ville sutret deg til en plass i restauranten om vi lå til kai i din by,
— Nina Kristine Madsen-Geelmuyden - Managing Director & Adventurer
Dette kan du oppleve.                                       Foto: Sverre Hjørnevik

Dette kan du oppleve. Foto: Sverre Hjørnevik

Solid kokkekompetanse i byssa

Fredrik Lundgren var en del av det norske teamet i Lyon i år og i 2017, bidro på gjenåpningen av Noma 2.0 i fjor og står nå i byssa på nostalgiske «MS Nordstjernen» denne vinteren for å gi toppturentusiaster fra hele verden en smak av nord.
– Det er så kjekt å være tilbake om bord. Å skape måltidsopplevelser utenom det vanlige om bord på et skip er en utfordrende men samtidig utrolig givende, og Gunnars oppskrifter er alltid morsomt å jobbe med, sier Stavanger-gutten.

Matopplevelsen en viktig driver

Ser dette ut som noe du kunne tenke deg å være med på?          Foto: Sverre Hjørnevik

Ser dette ut som noe du kunne tenke deg å være med på? Foto: Sverre Hjørnevik

Norwegian Adventure Company fikk i fjor støtte fra Innovasjon Norge Nordland til utviklingen av matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine.
- Støtten vi fikk har vært uvurderlig for utviklingen av matopplevelsen, og gav oss tro på at vi gjorde en del riktig. Kanskje kan vi også inspirere flere aktører i reiselivsnæringen til å gjøre det samme. Er vi mange nok som satser på matopplevelsen som en viktig driver i konseptutviklingen, mener jeg det på sikt kan bidra til å løfte Norge som matnasjon, avslutter Madsen-Geelmuyden.

Hva er dette?

Norwegian Adventure Company_Kart Arctic Haute Route(003).jpg

-Hva er egentlig Arctic Haute Route?
-Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø.
Du opplever fantastiske toppturer med guider nord for Polarsirkelen hvor du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske «MS Nordstjernen».

- Hva får man oppleve?

-Her får du oppleve urørte fjellsider, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Tjeldøya, Senja og Kvaløya.
I 2019 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail», og «Bike & Sail».

Les mer her.