Se bildene: SLIK BLE OSLOS NYE GRAND HOTEL

Mange hotell i Oslo har ikke mye å skryte av. Men det har Grand Hotel

(ODD ROAR LANGE): Av ganske åpenbare grunner så er de fleste hotell i Oslo ganske ordinære hotell. De er tilpasset sine kjeder og hverdagskundene. 
Men det finnes heldigvis noen unntak. Og ett av dem er nye Grand hotel ved Karl Johans gate i Oslo.
Og nå er hotellet pusset opp for 200 millioner kroner. Og sluttresultatet ble både flott og luksuriøst.

Når forandringer fryder

Og dersom du har besøkt hotellet tidligere så legger du merke til forandringen allerede i resepsjonen. Her er resepsjonsområdet endret og modernisert, det er bygget en ny lobbybar inspirert av spansk design og «casual luxury ambiance».
Men selv om det er luksus så er den ikke påtrengende. 
At hotellet er en del av Scandickjeden er sannsynligvis det siste som slår deg. 

Grand Hotel er et luksushotell som har 60 prosent utenlandske gjester. Og nå som oppussingen snart er ferdig vil nok enda flere få øynene opp for det som har skjedd innenfor veggene i det ærverdige bygget. 

Othilia lobbybar

Othilia Lobbybar har fått sitt navn etter Othilia Pauline Lasson Engelhart, også kjent som «Ms. Oda», var gift med den anerkjente maleren Christian Krohg. Hun var en av Norges første kvinnelige malere og var en sentral skikkelse i den bohemske epoken. Hun betrodde seg til Grand Café, til tross for at det var et oppholdssted kun for menn. Hun deltok likevel debattene, røykte sigaretter og bestilte cocktails. Othilia var veldig populær blant bohemske menn på 1800-tallet.

Mange kjenner henne kanskje som Oda Krogh, som senere ble farmor til maleren Guy Krohg.

IMG_9056.jpg

Palmen restaurant

Den nyrenoverte Palmen har fått ny meny, ny fantastisk kunst på veggen - laget av Vanessa Martha Baird. Og en ny gigantisk glasslampe i taket «Ca' Rezzonico» - signert av britiske Cerith Wyn Evans - for å nevne noe.

Men stilen og service er den samme gode. Her har tiden både stått stille og gått videre på samme tid.

Små forretningslunsjer, romantiske lunsjer og gamle damer med hatter møtes for sin kopp te og sitt smørbrød i Palmen. Eller du kan spise middag her om ettermiddagen eller kvelden. 
Apropos kunst: Baird sa først nei takk til kunstoppdraget, men svarte deretter ja:
— Fordi Christian Ringnes betaler så godt.

Enten du skal bo på hotellet, eller om du bare rusler en tur i sentrum av Oslo: Ta en kikk på lobbyen, Palmen og Othilia - som er designet av Jordi Castana & Carla Nava - GCA.

Her kan du se bildene av nye Grand hotel:

Speilsalen

I 1886 åpnet hovedstadens imponerende festsal, Speilen. Og da Roald Amundsen ble feiret etter sin polarekspedisjon i 1912 så var det nettopp her det skjedde. I hundreåret som fulgte ble salen pusset opp flere ganger, og nye tidsriktige farger kom på plass.
Nå er Speilen igjen tilbakeført i sine lyse toner. En vellykket renovering. 
Yvonne Stenersen - Gyldenløve Interiør AS - har hatt ansvaret for oppussingen av både Speilen, Rococcosalen og de øvrige salongene. Blant annet med hjelp fra dronning Sonja.

Rommene

Grand Hotel i Oslo har beholdt mange av de vakre elementene fra før oppussingen. Lamper, enkelte møbler, kunst mm.
Du finner det flere steder - både inne på rommene, i suitene, oppe i den nye Eight Roof Bar på toppen (med strålende utsikt over Oslo sentrum).  Selv om alt er nytt - så er det også inspirert av detaljer fra en svunnen tid.

Det er Sanna Eye Interior som har hatt ansvaret for oppussingen av rommene. Og det som møter deg i dag er lyse rom i nordisk stil.

Kunsten

Å besøke Grand Hotel er som å besøke et kunstgalleri. Her kan du lese mer om kunsten  hotellet

Visste du forresten at Grand hotel også harsin egen consierge? Her kan du lese mer om det.