Slik får jeg tak i de billigste flybillettene

Slik får jeg tak i de billigste flybillettene

Jeg bruker disse alarmene som varsler meg direkte når prisene faller.

(ODD ROAR LANGE): Hvem hadde sagt at å reise er enkelt? Å finne de billigste flybillettene er i alle fall ikke alltid så lett. Men det finnes noen smarte triks.

For det første: det er ikke ett konkret antall dager til avreise som gir deg den billigste billetten.  Men  Airlines Reporting Corporation og Expedia har analysert kjøp og salg av ti millioner flybilletter. Og konklusjonen er klar: De billigste billettene kjøper du vanligvis i helgene.
Billettpriser justeres etter tilbud og etterspørsel, og firmakunder bestiller sjelden i helgene.

Bestill i god tid

Å bestille billetter seinest åtte uker før avreise er ofte smart, særlig på lengre turer. Hold deg oppdatert via nettsidene til selskapene og legg inn adressen din for varsling av kampanjer.

Alarmen går

Jeg har i en lengre periode testet nettsiden Tripbase. Den gir meg mulighet til å legge inn informasjon om en planlagt reise. Det kan være med fly, med leiebil, overnatting på hotell og/eller en pakkereise.
Jeg legger inn ønsket reiseperiode. Og så blir jeg varslet dersom prisen forventes å gå opp eller ned. Foreløpig har treffprosenten vårt 98 prosent. Noe jeg synes er svært godt.
Du legger inn ønsket reisemål eller flydistanse - og aktuelle start- og sluttdatoer. Resten går av seg selv. 
Jeg får varsel på epost når det er ventet endring i prisene. Merk at jeg kun bruker nettsiden, som også har samarbeide med bookingbuddy.com, til å varsle meg om prisene og gi meg konkrete priser.
Jeg har valgt å gjør selve billettbestillingen direkte hos flyselskapet. Dette har i de aller fleste tilfellene vist seg å være billigst - selv om det ikke har vært så alt for store prisforskjeller.

Smarte nettsider

Også nettsider som Google Flight, Airfare Watchdog, Kayak og Hopper har tilsvarende prisvarsel/alarm-system.
Hos Google Flight kaller de det sporede priser og er en enkel måte, som du enten kan bruke via mobiltelefonen, nettbrettet eller en pc/datamaskin. Er du lei av ekstragebyr på fly, og sliter med å finne ut hvor mye du egentlig må ut med? Da er Hoppers gebyrkalkulator for disse flyselskapene grei å ha. 

Tips til neste ferie

Visste du at du kan bruke Google til å gi deg gode tips til din neste og beste ferie? Du kan prøve det her.

Den finnes tusenvis av ulike reisesider som kan brukes til planlegging av reiser. Men noen ganger blir jungelen av slike sider ganske uoversiktlig. Og da er det veldig greit å vite hvilken nettside du bør starte med.
Jeg nøler ikke med å anbefale den nye Google Earth. Men ikke utforsk den hvis du har dårlig tid. For her blir du fort sittende en stund.

Bonustipset

Sats på utreise på lørdag morgen og hjemreise på tirsdag kveld. Du sparer masse penger, får reise på mer gunstige flyavganger og best av alt: Du slipper flyplasskøene. 

Velg gjerne forskjellige flyselskap på utreise og hjemreise. Her kan det være mye penger å spare. Fleksibilitet er nøkkelordet.

Oppgrader deg selv: Pengene du sparte på flybilletten kan du bruke til å kjøpe deg adgang i loungen på flyplassen. 

 

 

 

 

Nå satser de på ny rekordsommer til Tyrkia

Nå satser de på ny rekordsommer til Tyrkia

Dette må du aldri gjøre med boardingkortet ditt

Dette må du aldri gjøre med boardingkortet ditt