Slik lurer du internett til å gi deg billigere flybilletter

Synes du prisen på flybilletter har steget siden sist gang du sjekket? Da skal du bruke dette trikset.

Når skal du reise? Og når det lurt å bestille billettene?                 Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Når er det smartest å kjøpe flybilletter? Veldig tidlig eller veldig sent?  
Det finnes ikke noe eksakt svar på dette. Annet enn at det - som med så mye annet - er etterspørselen som avgjør prisen.
Jo flere som søker etter flybilletter eller hotellrom, jo høyere blir prisen. 

Men det finnes et triks - som er testet og som fungerer: Nettstedene til flyselskap og hotell (og mange andre) bruker såkalt cookies (informasjonskapsler) for å lagre den informasjonen du legger igjen etter deg.

De vet mye om deg

Du har sikkert sett at når du søker på booking.com etter et hotell i London så vil du de neste tre ukene få londonhotellannonser opp på de aller fleste nettsider du er inne på.
Dersom du har søkt på flypriser med selskap XX fra for eksempel Oslo til Alicante vil dette lagres i nettsiden du har søkt i. Med mindre du sletter alle søkesporene dine og internettsiden tror at du søker for første gang - og dermed gir deg lavest mulig pris.

Slik sletter du sporene dine

Slik gjør du det - her er fremgangsmåten gitt for dem som gjør som jeg, bruker Chrome som nettleser.  Her er fremgangsmåten for Internet Explorer, Firefox, Apple Safari og Opera.

1) Åpne nettleseren og oppe i høyre side der du finner tre streker (også kalt «hamburgeren»).  Klikk så på denne.

2) Gå deretter til «innstillinger» og til «avanserte innstillinger» nederst på siden. Klikk på denne.

3) Gå til personvern, til «slett nettleserlogg» og kryss av for «informasjonskapsler ... mm». Du kan velge om du vil slette alle, eller om du holder musepekere over den ene nettsiden hvor du vil slette alt som er lagret i en tidsperiode som du selv velger. Kanskje vil du bare slette for det søket du har gjort den ene gangen.  

4) Dermed har du slettet (all) informasjon og du kan søke på nytt - og svært ofte oppnå gunstigere priser. Noen ganger må du vente litt fra du har slettet informasjonskapslene til du kan gjenta søket. De beste kjøpene gjør du på disse tidspunktene. 

Jeg kommer også med flere tips om hvordan du lurer smarte nettlesere slik at du får de billigste billettene.
Dette kommer i egne artikler. Følg Thetravelinspector.no og få tipsene aller først.

Fikk du med deg disse reisetipsene?