Starter direkterute fra Oslo til Kiev

Har du hatt lyst til å besøke dette landet? Nå blir det enklere

Kyiv2.jpg

(ODD ROAR LANGE): Ukraina har vært et reisemål som mange har drømt om. Men samtidig har det ikke vært like lett å komme seg dit fra Norge. Fra 26. oktobe 2019 starter SAS med direkterute fra Oslo til hovedstaden Kiev.

En annerledes reise

Ukrainas hovedstad møtes gammel historie og en ung nasjon. Her venter en spennende kombinasjon av historisk arkitektur og moderne bygg, tradisjonelle retter som serveres med en moderne tvist, og en hundre år gammel kabelbane som tar deg til byens hippeste område.

Visste du at Ukraina grenser til syv land og at Kiev er Europas åttende største by? Den unge nasjonen ble grunnlagt så sent som i 1991 etter kommunismens fall. Seks år senere innførte de sin egen grunnlov og valuta. Hovedstaden Kiev har ca. tre millioner innbyggere og regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisenter.

Kyiv1.jpg

Arkitektur

Kiev er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Det berømte grotteklosteret og St. Sofia- katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Kiev har både en hyggelig gamleby med smale gater og et moderne bysenter. Flesteparten av severdighetene er samlet i sentrum. I helgene gjøres hovedgaten om til en hyggelig gågate. Her finnes restauranter, butikker og shoppingsentre.

Mat og drikke

Populære ingredienser i det ukrainske kjøkkenet er ulike typer kjøtt, sopp, grønnsaker, bær, frukt og urter. De fleste tradisjonelle rettene har sitt opphav i bondekulturen. I dag serveres de gjerne med en moderne tvist. Suppen «borshch» og dumplingene «pierogi» er blant de mest populære rettene. Festmaten «Kylling Kiev» har blitt kjent internasjonalt og tilbys blant annet på restauranter i London.

Dette bør du se

Den hundre år gamle kabelbanen tar deg til byens eldste og mest trendy restaurantområde, Podil. Stasjonene på t-banen er svært vakkert utsmykket og verdt en tur under bakken. Det er også mulig å leie bysykler for å utforske sentrum. Fra Kiev kan du også besøke Tsjernobyl.
Fra oktober flyr SAS direkte tur/retur Oslo-Kiev tre ganger i uken: tirsdag, torsdag og lørdag. De rimeligste billettene jeg har klart å finne (i mai 2019) er ca 700 kroner hver vei.
Dersom du synes flyreiser er utfordrende med tanke på miljøet så tilbyr SAS nå karbonkvoter (CO2-kvoter) for alle EuroBonus-medlemmers reiser på SAS-flygninger fra den 1. februar 2019.
Ungdomsbilletter og Eurobonusbilletter inkluderer allerede gratis CO2-kvoter, mens andre kunder kan betale for CO2-kvoter.
Her kan du regne ut hvor stort utslipp det er på din flyreise.

Her kan du lese mer om Kiev.