Ofrer både sex og begravelser for denne reisen

Kjenner du deg igjen i denne reiseundersøkelsen?

Skjermbilde 2019-05-21 12.29.42.png

(ODD ROAR LANGE): Fotball og reiser står høyt på nordmenns favorittliste.
Og nå avsløres våre vaner og ønsker. Og resultatene i undersøkelsen Destination: Football – An Expedia Group Study on Football Travel Trends.
Her er noen av avsløringene:
· Fotball foran begravelser: 8 prosent av norske fotballfans innrømmer å ha droppet et bryllup for å dra på fotballkamp, mens 2 prosent tilstår å ha stått over en begravelse.
· Sex blir benket: 41 prosent av den norske millenniumsgenerasjonen drar heller på stadion fremfor å ha sex.
· Fødsler på sidelinjen: 3 prosent av norske menn tilstår at de ville valgt bort fødselen til sitt eget barn, dersom de fikk billett til finalen i UEFA Champions League.
· Rødt kort til alkohol: 72 prosent av den norske millenniumsgenerasjonen vil gladelig ta seg en hvit måned dersom det er nødvendig for å komme seg på kamp.

Dette dropper vi

Destination: Football – An Expedia Group Study on Football Travel Trends, som viser hvor langt enkelte er villig til å gå for fotball. Norske supportere innrømmer at de har gått glipp av bursdager (25 prosent), bryllupsdager (7 prosent) og til og med begravelser (2 prosent) for å dra på fotballkamp.
Fotballsupportere er åpenbart knallharde på prioriteringene, med tanke på at 19 prosent har skulket jobb i frykt for å gå glipp av Messi-magi eller Ronaldo-raketter.
Kanskje noe mer overraskende er det at 12 prosent av de kvinnelige supportere planlegger ferien og reiseplanene sine rundt fotballkamper, i motsetning til bare 9 prosent av mennene.

-Engasjementet og lojaliteten fotballsupportere viser overfor laget sitt, er rett og slett er fantastisk. Enten det går utover bryllupsdager eller forlovertjenester, viser supportere at de er villige til å følge laget sitt i tykt og tynt, sier direktør i Hotels.com, Adam Jay.

Skjermbilde 2019-05-21 12.31.23.png

Lidenskapen foran alt

Det går kanskje an å unnskylde at et bryllup eller et foreldremøte blir valgt bort (12 prosent) i ny og ne, men når 2 prosent sier de ville droppet sin egen bryllupsreise, 4 prosent at de ville stått over sitt eget bryllup og 3 prosent at de ville valgt bort fødselen til sitt eget barn til fordel for en kamp ... vel, da blir det verre, mener Hotels.com som står bak undersøkelsen. Lidenskapen for fotball stopper ikke der heller.
41 prosent av millenniumsgenerasjonen tilstår at de heller ville valgt lange innkast og sklitaklinger på stadion fremfor litt fysisk aktivitet under dyna hjemme.
Den nye generasjonen fotballsupportere har tilsynelatende få problemer med å velge bort festing, og 72 prosent sier de ikke ville hatt noen problemer med å droppe alkohol og ta seg en hvit måned for å se laget sitt spille.

Hit vil vi reise

Det er kanskje ingen stor overraskelse at supportere er villige til å velge vekk bryllup, arbeid og begravelser når de i snitt ser fem kamper i løpet av en sesong, hvorav to er bortekamper. For enkelte er det derimot uaktuelt av å gå glipp av et eneste minutt – 2 prosent hevder nemlig at de ser mer enn 31 kamper hver sesong.
7 av ti sier i undersøkelsen at de vil reise på en fotballreise i løpet av året. Og Barcelona and Camp Nou vinner kåringen av de mest populære reisemålene.
Når fotballfans bestiller overnatting for bortekamper, sier mer enn 50 prosent at nærheten til stadion er en viktig faktor når de bestiller hotell.
Andre viktige faktorer for innkvartering er at frokosten er inkluderer (35 prosent) og at hotellet er nært til bysentrum (34 prosent).