Finn 7 feil som sikrer deg fiasko i ferien

Dette er oppskriften på skikkelig trøbbel på reisen

En av hver, takk. Joda, det er en sikker vei til fiasko når du drikker mer enn du har godt av. Foto: Odd Roar Lange

En av hver, takk. Joda, det er en sikker vei til fiasko når du drikker mer enn du har godt av.
Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Det er alltid noen faktorer som er sikrere enn andre når du skal be om litt trøbbel på ferien. Dersom du prikker inn flest mulig av disse så kommer det til å få fint i jakten på en fiaskoferie. Nå er det alltid slik at fiaskoer huskes vel så bra som suksesser. Og de er fremfor alt mye artigere å høre om for kolleger og venner hjemme som skal få sommerrapporter når ferien din er over.

7 sikre tips

1) Reis sammen med en for stor gruppe. Fire-fem familier i følge er perfekt for problemer. Da tar alltid lang tid, fleksibilitet er vrient og sjansen for at dere har ulike ønsker er stor. 

2) Ha dårlig tid. Ingenting er som å småløpe til et busstopp som viste seg å være dobbelt så langt unna så du trodde. Drar du med deg en koffert på knappe 20 kilo så er det selvsagt fint i jakten på irritasjon, svette kropper, et kokende hode og sårende replikker.

3) Ikke bestill billetter på forhånd. Det er en artig øvelse å jakte på billetter til ferje, buss og tog - spesielt når ingen vet hvor du kan få kjøpt billetter. Nei, du får nemlig ikke alt via nettet. Dersom du skal bestille tett inntil avreisetidspunktet er ofte nettbasert booking stengt. En nydelig irritasjonstrigger og problemskaper. Å måtte ta buss i seks timer fordi du ikke får billetter til ferga som hadde brukt halve tiden er selvsagt populært for hele gruppa/familien.

4) Drikk deg full. Dette er veldig vellykket, spesielt hvis det er første kvelden i en ny by, og du ikke aner vegen hjem til hotellet. Hvis du er full, og ikke husker adressen til hotellet eller leiligheten så er det selvsagt ikke lett for taxisjåføren eller bartenderen å hjelpe deg. Ingenting er så usjarmerende som fulle, selvgode nordmenn på bar. Som etter å ha lagt igjen åtte kroner i driks føler at de eier hele verden. Dersom du ender opp med å måtte sove på en benk i parken, bli ranet av en lommetyv og å våkne skikkelig solbrent, med en tunge som kjennes ut som en vrengt polvott, da har du fått den fiaskostarten du siktet deg inn på.

5) Reis fra passet. Alle kan du reise inn og ut av land i EU ved hjelp av førerkortet eller bankkortet? Niks, du kan ikke det, skjønner du. Og uten pass, vil du få trøbbel på grunn av innskjerpede tollkontroller mellom mange land. Ingenting er som en avbrutt ferie, fordi du ikke har pass. 

6) Send fra deg bankkortet. Alle utlendinger er jo til å stole på. Sender du fra deg bankkortet for at når de skal finne bankterminalen på bakrommet så har du samtidig gitt dem en god sjanse til å kopiere kortet ditt. Så er det bare å smugkikke når du taster pinkoden, for svært mange bankterminaler mangler den lille plastveggen som skjermer kodeinntastingen. Ikke la deg lure av at servitøren snur seg bort når du taster koden. De har selvsagt et videokamera i lokalet. En sikker vinner hvis du vil ha tømt kortet ditt.

7) Dobesøket. Det dukker stadig opp nye sjanser til å gå på do - noen få ganger i alle fall. Andre ganger er det flere timer til neste anledning. Bruker du ikke sjansen når den byr seg så kan du ende med skikkelig trøbbel. Og det er jo det du er på jakt etter.

Ha en riktig god ferie!