Når hotellet blir for dyrt så er dette en smart løsning

Hotell eller feriebolig - Her får du mest for pengene

(ODD ROAR LANGE): Hotellferie kan være en god løsning, Men det kan også være en dyr ferieform. Spesielt med tanke på at du da må spise både lunsj og middag på kafe/restaurant. Bor du i leilighet så er mulighetene flere.
Har du tenkt deg på storbyferie i sommer, kan det være smart å sjekke prisene på overnatting først. Prissammenlikninger som ferieboligformilderen Homeaway nettopp har sluppet, viser hvor det kan lønne seg å bo i flere populære byer.  

Mest for pengene

Om du vil få mest ut av pengene når du reiser, er det noen ting du bør tenke på:
Først og fremst – hvor skal du bo? Skal du reise med hele familien eller sammen med flere venner? Dersom man er mange som reiser sammen, kan et opphold på et hotell spise en stor del av både sightseeing-, kultur- eller restaurantbudsjettet.

Hva koster det?

Ferieboligformidleren Homeaway har sammenlignet gjennomsnittspriser betalt av sine norske kunder i 2017 med priser betalt for hotellovernatting i en rekke byer. Det ser ut til at et feriehus i de fleste tilfeller kan være et mer fornuftig alternativ enn et hotellrom, skeriver Homeaway i en pressemelding.
– Våre prissammenlikninger på flere populære reisemål viser at det er mye å spare på å velge riktig overnattingssted. Når man leier en feriebolig, er man ikke bare flere som deler på kostnadene. Et feriehus gir også større frihet og fleksibilitet, og man kan tilbringe mer tid sammen. Dette er et lurt valg om man vil bruke penger på andre ting, forteller Aye Helsig, Regional Director Central Europe i Homeaway.

Mest å spare i New York

Den største forskjellen fant man i New York. Her kunne du spare opptil 600 kroner per natt om du valgte å leie en feriebolig fremfor å bo på hotell. Med en gjennomsnittspris på 2 182 kroner per natt på hotell, kunne du spare 1200 kroner på en helg ved å overnatte i en feriebolig i stedet.
I London, en av nordmenns absolutte favoritter, viser prissammenlikningen at prisene på feriebolig lå 20 prosent under gjennomsnittsprisen for hotellrom.
Også i mer fasjonable Marbella kom det frem at prisene på en feriebolig lå lavere enn på et hotell. I 2017 betalte norske Homeaway-reisende 36 prosent mindre per natt for en feriebolig sammenlignet med hotell. Om man tenkte å tilbringe en uke på den spanske solkysten, kunne man altså spart nærmere 4000 kroner ved å velge et feriehus eller ferieleilighet.

Bo rimelig i Roma

I en tidligere undersøkelse fra Homeaway blant deres norske reisende, kom det frem at Colosseum i Roma var den severdigheten som sto øverst på deres «Bucket List». Om man vurderer å ta turen til «den evige stad», viste det seg at gjennomsnittsprisen for to personer på et dobbeltrom på hotell kostet 278 kroner mer enn for en feriebolig i 2017.
I oversikten under ser du prisforskjellene på feriebolig og hoteller i utvalgte populære byer i Europa og USA (gjennomsnittsprisen er for to personer) *: