Slik feirer de St. Patricks Day - på kreativt vis akkurat nå

Noe å tenke på dersom du er bekymret for 17. maifeiringen

Irsk natur er populær for gjester fra hele verden. Mens vi venter på å kunne besøke dem igjen så kan vi feire deres nasjonaldag - hjemmefra. Foto: Visit Irland

(ODD ROAR LANGE): Den 17. mars skulle det irske folk feiret St. Patrick´s Day verden rundt. Gjerne med fest, moro og parader. Det blir det naturligvis ikke noe av. Men kreativiteten blomstrer, og Tourism Ireland er klar med fem gode tips til alternativ feiring. Kanskje noe å berolige seg selv med, dersom du frykter for årets 17.-maifeiring? Kanskje vi kan rappe noen tips fra Visit Irland?

1) Bruk en shamrock - eller noe grønt!

De frodige, grønne landskapene på øya Irland har gitt det navnet navnet: smaragdøya, og det er også grunnen til at grønn idag er Irlands nasjonalfarge.
På St. Patricks dag vil irer ha på seg noe grønt - sokker, skjerf, gensere, hva som helst - for å feire sin skytshelgen. De vil også bruke det grønne kløveret, shamrock, som er et nasjonalt symbol for å hedre St. Patrick den 17. mars hvert år. Men bruk av grønt ble en tradisjon først på 1800-tallet. Fram til da var fargen faktisk blå…

2) Lag irsk mat

Lag deg litt irsk mat. Foto: Visit Irland

17. mars er den perfekte dagen for å feire Irlands bidrag til verden. For eksempel ved å lage noe tradisjonell irsk mat. Tradisjonell smak av Irland inkluderer gode kjøttretter og Guinness-gryterett, røkt laksepaté og, selvfølgelig, nybakt «soda bread». Her er noen smakfulle oppskrifter fra restauranter rundt om på øya.

Visste du forresten at Irland har en 59-dager lang mat- og drikkefestival hver høst?

3) Lær mer om St. Patrick

Patrick av Irland var Irlands apostel. Han er skytshelgen for øya, og St. Patricks dag, 17. mars, er Irlands nasjonaldag. Patrick var brite av romersk avstamning. Stedet han kom fra lå sannsynligvis på vestkysten av Storbritannia, mellom Firth of Clyde i Skottland og Severn. Les mer om St. Patrick her.

4) Hør på irsk musikk

Spill noen irske favorittlåter på Spotify (eller annen musikktjeneste) av f.eks. Coldplay, U2, Rory Gallagher, Sinéad O’Connor, Enya, The Cranberries, The Dubliners, Christy Moore, Chieftains…
Her finner du en av spillelistene, og her har du en annen.

5) Lag litt irish coffee

St. Patrick´s day er den perfekte unnskyldningen å unne seg den av verdenskjente Irish Coffee. Du trenger fire ingredienser - svart kaffe, irsk whisky, sukker og kremfløte. Se hvordan du gjør det her.