Restplass-billettene til «Syden» blir billigere - ganske snart

Gjør deg klar til sommerens feriekupp

badeferie.jpg

(ODD ROAR LANGE): Drømmer du fortsatt om en tur til Syden, men har «glemt» å bestille billett? Da har du flaks. For nå kommer snart restplassprisene til å synke kraftig. Og årsaken er ganske enkel:
Første delen av sommeren startet med mye regn og lave temperaturer over den meste av landet. Snøfall og stengte fjelloverganger i begynnelsen av juli førte til økt etterspørsel etter sydenturer.

Ingen reprise

Mange hadde fjorårets varme sommer friskt i minne. Og håpet på det beste: en reprise. Men charterselskapene kunne puste lettet ut: det ble ingen gjentagelse og dermed gikk salget i været.
I fjor var det bråstopp i denne salget fra St.hans. I år har det vært to-tre uker med ytterligere godt salg.
Men, nå har varmen kommet. Og da synker også etterspørselen kraftig.
Prisene styres av datamaskiner og dataprogram som sørger for at prisene stiger ved høyt etterspørsel og synker ved lav etterspørsel.

Så mye kan du spare

Eksperter regner med prisfall på 20-30 prosent den kommende uka. Og for enkelte turer er det mulig å gjøre et regelrett kupp. Det er nå lagt ut flybilletter til under 300 kroner per vei. Dette gjelder turer både til Kos og Kreta. (Se under)
Jo, raskere du kan reise, jo bedre er det. Og aller best: Å vente med utreise til slutten eller etter skolesommerferien.

For prissammenligninger:
Finn.no/reise
Google Travel