Her kan du veksle inn sykkelturen i en gratis øl

Se det smarte trikset som fikk folk til å redusere bilbruken

(ODD ROAR LANGE): «Å få folk engasjert i å gjøre sin egen by ren, fjerne et kullkraftverk og få elektrisk biltrafikk, er lettere på grunn av de umiddelbare fordelene det gir.
Problemet med klima er at mange oppfatter det som om det ligger for langt frem, at det gjelder noen andre.
Desto viktigere blir det at vi snakker et språk folk klarer å engasjere seg i.», sier Erik Solheim, sjefen for FNs miljøprogram i dette intervjuet med Dagens Næringsliv (anbefalt lesning)

Belønning bedre enn straff

Og med tanke på at belønning virker bedre enn straff når det gjelder å få folk til å reise grønnere så har den italienske byen Bologna gjort en liten genistrek. Her får du nemlig belønning for å velge sykkel, gå eller ta offentlig kommunikasjon fremfor å kjøre egen bil eller taxi.
Byplanleggeren Marco Amadori kom i fjor på ideen om prosjekt Bella Mossa (Godt jobbet).
Turister og fastboende laster ned appen Better Points.

Så godt virket det?

Deretter kan man tjene poeng ved å bevege seg på en bærekraftig måte i byen. Og poengene kan man veksle inn i en rekke varer og tjenester, som iskrem, kinobillett eller en øl. Appen sjekker ved hjelp av GPS-tracking at man ikke jukser seg til gratistjenester. Over 100 ulike bedrifter er med på Better Pointsprosjektet. Fordi de at skjønt at grønn og bærekraftig transport er fremtidens reisemåte.
I løpet av 2017 ble det logget 3,7 millioner kilometer, fordelt på 10000 brukere, og det ble delt ut 16000 gratiskuponger/rabattkuponger. Se filmen over her, og bli inspirert. Kanskje det er noe for det stedet du bor?