Dette er det smarteste jeg har gjort til sjøs

At jeg ikke har gjort dette tidligere er nesten litt irriterende ...

Glad og fornøyd selv når det ikke er så varmt om bord. 

(ODD ROAR LANGE): Dersom du ferdes en del på sjøen så vet du hvor lett det er: Å fryse, selv om været så aldri så bra ut i starten av turen. Vinden og væromslag kommer kjappere enn du tror, og uansett hvor du bor i Norge så vet du at den kan være både kald og ubehagelig. 

Når varmen teller

Så er det dette med å kle seg godt, da. Ull innerst, et mellomlag av mer ull eller fleece. Og så vindtett og vanntett ytterst. Det høres så greit ut. Men dersom du er med på en seilbåt så er vind selvsagt kjærkomment, selv om du ender opp på dekk i time etter time og kulda kan gjøre deg kald, utilfreds - og fremfor alt: du blir ukonsentrert og en risiko for deg selv og andre.

Men så kom løsningen: Jeg ble gjort oppmerksom på det norske firmaet Northern Playground som selger  Ziplongs Padded.

Ziplongsen har forsterket rumpe- og kneparti. Forsterkningen består av avtagbar ariaprene.  Noe som er perfekt når du skal sitte noen timer på dekk, eller må stå på kne for å gjennomføre seilskift eller andre oppgaver om bord.
Jeg kan bruke longsen, som er i 3/4 lengde, både innerst mot huden, og etterpå utenpå en lang ullbukse.
Så er det bare å trekke vindtett bukse utenpå det hele. Ziplongsen var perfekt for livet om bord og bidro til å holde meg varm og konsentrert. Men det mest geniale kommer helt til slutt. Longsen har glidelås langs hele yttersiden, på begge sider, slik at den er mulig å ta av/på uten å måtte ta av sko/støvler eller eventuell ytterbukse. 

Ziplongs padded finnes både i dame- og herremodell.         Foto: Produsenten        


  Jeg brukte ziplongs padded under årets regatta Helly Hansen Skagen Race fra Åsgårdstrand til Skagen. I tillegg ble den brukt på returen som gikk via Smögen. Nå skal den bli med på både Færderseilasen og Shetland Race. Og det skal definitivt bli brukt på sommerens kajakkturen.
Dette var rett og slett et produkt til å bli veldig glad i. Jeg tester og prøver ut en god del turutstyr - til vanns og til lands. Og jeg har gjort dette i mange, mange år. Utviklingen går fort - og den går fremover. Hele tiden. Men det er langt mellom de virkelig store nyvinningene som setter andre i skyggen. Dette er en slik og den kan - bokstavelig talt - varmt anbefales.

static1.squarespace.jpg

Her kan du se historien bak ziplongs.

Fakta: Ziplongs Padded er en fleecelongs med padding for rumpe og knær. Paddingen holder deg tørr og gir ekstra varme og komfort. Og like viktig: Longsen har glidelåser på hver side som gjør det enkelt å ta den av og på mens du fortsatt har bukse og sko på deg.
Laget av:  94% polyester og 6% elastane
Produsent: Northern Playground
Veiledende pris: Kr 1499.-
Kjøpsinformasjon: Les mer her