7 smarte tips som gjør at du klarer deg kun med håndbagasje

Slik unngår du bagasje som blir borte - og du får billigere billetter

Er det slik du har det når du skal på weekendtur?  Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er bare å innrømme det: Du har alltid med deg for mye bagasje på reisene. Ikke nok med alt som er med ubrukt tilbake - det ble også alt for mye å dra på denne gangen også.
Med håndbagasje slipper du ekstra gebyr hos lavprisflyselskapene og du unngår at bagasjen din blir borte før du kommer frem til reisemålet. Litt mer å dra på inn og ut av flyet. Men veldig praktisk.

Her skal du få noen gode tips. Det krever disiplin å reise med bare håndbagasje. Men - du klarer deg meget godt med denne gjennomtestede pakkelista.

1) Start med å pakke det du vet at du ha. Pass, kopi av billetter (smart hvis du mister telefonen eller du går tom for strøm), lader, lite kamera. Medisiner og nøkler skal også inn som punkt nummer 1. Har du glemt lader? Spør i hotellresepsjonen, der har ofte en til låns. Eller kjøp bare ledningen og bruk usb-porten på hotell-tv-en.

2) Toalettsaker. Du klarer deg utmerket med tannbørste og en liten tannkremtube (fås kjøpt på flyplassen eller reisebutikker), deodorant og en liten hårbørste. Du finner såper og shampoer - og hårføner - å hotellet. Dersom du absolutt vil ha med egen shampo og balsam så skal dette over på veldig små flasker. Husk at dette skal pakkes i en plastpose på max 1 liter - og med zip-lås.
Legges slik at du raskt kan vise den frem i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Ta på deg den tykka jakka, så sparer du mye plass i kofferten. Foto: Odd Roar Lange

3) Med mindre du skal i bryllup så trenger du heller ikke ta med deg klær til dette. Ta med klær som passer både på dagtid og kveldstid. Finn frem plagg som i farger og stil kan kombineres med hverandre. Du vil ikke tro hvor mye du kan spare ved å ikke ta med to eller tre hele antrekk. Velg sandaler som passer både i frokostsalen og på stranda. Og skjørt/shorts som kan brukes til mer enn bare ved bassenget. Velg også piquet-trøyer fremfor t-skjorte med rund hals. Tenk slik når du velger plaggene som skal pakkes ned.

4) Det diskuteres fortsatt om det er mer plassbesparende å rulle klær fremfor å brette dem. Her er det ikke noe fasitsvar. Det kommer rett og slett litt av på hva slags Men ruller du klærne så vil du se at det er mindre skrukkete klær som pakkes ut.  

5) La de mest spesielle klærne dine ligge hjemme. Nå er det classic som gjelder. Det passer til de aller fleste reiser og omstendigheter. Sko med høye hæler må vike for de som er gode å gå i.
Velg en bukse kan som brukes sammen med t-skjorte og dressjakke. Eller en kjole som som funker både på ettermiddag og kveld.

6) Velg favorittklærne dine. Du vet selvsagt hvilke klær du trives godt i - og som du kanskje har fått komplimenter for tidligere. Et skjerf, tørkle eller nytt belte kan gjøre store forskjeller.

7) Ta på deg en del av klærne når du reiser. Har du ytterjakke med lommer så kan du gjerne fylle noe i disse lommene. Bruk gjerne lag-på-lag. Så får du frigjort mye plass i bagasjen. Prøv selv, så skal du se at dette fungerer. Finn gode sko som kan brukes til casual smart/halvpent og samtidih er gode å gå i.