Her blir barn trollbundet av eventyret i Hunderfossen

Hete sommernetter og spennende jakt på sola og kjærligheten

Askeladden og trollet Galder møtes til flere dyster - og Askeladden vil gjerne vinne prinsessen og halve kongeriket. Alle foto: Odd Roar Lange

Askeladden og trollet Galder møtes til flere dyster - og Askeladden vil gjerne vinne prinsessen og halve kongeriket. Alle foto: Odd Roar Lange

Hunderfossen (ODD ROAR LANGE): Har du hørt eventyret om Askeladden - og trollet Galder som stjal sola? Hvis ikke, ta med deg barna og legg turen til Hunderfossen i Øyer i Gudbrandsdalen så fort som mulig (og innen 3. august).
For da kan du få med deg sommerens Trollnattforestilling i Hunderfossen eventyrpark. Og det er virkelig en opplevelse som er verd å få med seg.

(Klikk på bildene for å se dem i større format)

Mens TV-kanalene i sommer flommer over av digitaliserte fortellinger som fanger oppmerksomheten hjemme, så er det lite som kan måle seg med utendørs teater for barn i sommernatta. Har du sjansen til å få med deg en av trollnettene i Hunderfossen i Gudbrandsdal så bør dere benytte sjansen

Trollnatt i Hunderfoss eventyrpark er kanskje sommerens fineste opplevelse - for barn og voksne
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Og skuespillerne Jonas Strand Gravli (Askepadden), Ane Eikemo Røsbak (prinsessen) Jonas Kippersund (kongen og nordavinden) og Rebekka Opdal Christiansen (Trolle) gjør sammen med resten av ensemblet en fabelaktig jobb i 75 fengslende minutter på utendørsscenen i parken.
Årets historie handler om trollet Galder (Emrik Vatndal) som skal stjele sola, og som ved hjelp av heksa (Marius Havik) lykkes i ugjerningen. Og så starter den spennende jakten i å stjele sola tilbake …
Med sang, dans, røyk, vindmaskin og pyroeffekter og godt lydanlegg - og fabelaktige kulisser i Hunderfossen eventyrpark - blir det morsomme og spennende minutter for store og små.
Spennende, men ikke for skummelt for barna, og morsomme voksenpoeng for voksne.

I løpet av forestillingen må både barn og voksne være med på allsang, grimaselaging og andre bidrag. Samspillet mellom scene og salen fungerer som ei kule.
Og når barna hyler ut et rungende nei til heksas ekteskapsfrieri til Kongen, da skjønner man fort at regissør Gard Bjørnstjerne Eidsvold og manusforfatter Mathias Calmeyer sammen med en dyktig stab har lykkes godt med årets sommerforestilling som spilles fra 13. juli til og med 3. august.
For, mens noen barn sitter fullstendig trollbundet og stille så er andre aktive medspillere som roper ut varsko og jubelrop til skuespillere og dansere.
«Askeladden - og Galder som stjal sola» er en et levende eventyr i nostalgisk stil men i ny drakt.

Trollnatt i Hunderfossen er sommerfulltreffer som alle familier som elsker norske folkeeventyr, dans. fin musikk, spenning og latter bør få med seg.
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Husk dette

Toppkarakter til årets Trollnatt i Hunderfossen

Toppkarakter til årets Trollnatt i Hunderfossen

Et ekstra pluss for i stedet for å ha fotoforbud under forestillingen, heller å oppfordre til deling av bilder og film i sosiale medier. Smart.
Og vil du høre musikken og sangene fra Trollnattforestillingen så finner du den på Spotify her.
Et tips: Ta med sitteunderlag og eventuelt et pledd til å varme seg med. Forestillingen spilles under åpen himmel og tar i bruk flere elementer av parken som kulisser.

Portene åpnes klokka 21.30 og forestillingen starter klokka 22.00.
Det er gode parkeringsforhold like inntil parken som ligger noen få kilometer nord for Lillehammer. Les mer om forestillingen på Kongsgården i Hunderfossen her.