Tyrkia blir sommerens store ferievinner

Og du bør være rask om du vil ha de billigste reisene til sommeren

(ODD ROAR LANGE): Etter flere tunge somre er Tyrkia for full fart opp igjen som populært reisemål for nordmenn. Rapporter fra de store reisebyråene viser en salgsøkning på nærmere 150 prosent mot slutten av 2017. Istanbul, Alanya, Antalya og Konya opplevde alle en solid økning i 2017 i forhold til 2016. 

Og oppgangen ser ut til å fortsette. Og mange nordmenn har fått feriereise til Tyrkia i 2018 som julegave.

Reisegaver

Det blir stadig mer populært å gi reiser og opplevelser i julegave. Tall fra reisearrangøren TUI viser at det lå feriereiser for nærmere en halv million fra dette selskapet under juletreet i år.
- De aller fleste av oss har det vi trenger av materielle ting og vi ser at å gi reiser og opplevelser blir mer og mer populært, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI. 

Nora Aspengren i TUI forteller om rekordsalg av reisegavekort til jul.      Foto: Odd Roar Lange

Desember er høytid for kjøp av reisegavekort hos reisearrangøren. De tre siste årene har nordmenn i gjennomsnitt handlet gavekort for 500.000 i julemåneden. Tall fra desember 2016 viser at beløpene varierer fra 10 kr (!) til 15.000 kr, og i gjennomsnitt brukes ca 2900 kr per gavekort.
- Vi ser en voksende trend i å gi opplevelser og reiser i gave. Det være seg til jul eller til andre anledninger. Vi har derfor stor tro på at salget av denne typen gaver vil øke i tiden fremover, sier Aspengren.

Her er reiseselskapenes Tyrkiasatsing for 2018

Slutt på USA-Tyrkia-krisen

USA gjenopptar alle vanlige visumtjenester ved konsulater og ambassader i Tyrkia, etter at en delvis stans har vært innført siden oktober.

Det opplyser den amerikanske ambassaden i Ankara i en uttalelse.

Ifølge uttalelsen har Tyrkia gjennomført flere tiltak som har vært lovet fra høyeste nivå på et tidligere tidspunkt. Dermed føler USA seg nå trygge på at sikkerheten rundt de konsulære tjenestene deres i Tyrkia er tilstrekkelig til at de kan gjenoppta alle ordinære visumtjenester i landet, skriver NTB.
At krisen mellom de to landene er i ferd med å avblåses kommer til å føre til en solid vekst for turistnæringen. Noe som tas i mot med jubel for mange familiedrevne bedrifter som har slitt hardt for å holde hodet over vannet gjennom turistflukten.
Skal du ha de rimeligste billettene og hotellovernattingene i Tyrkia til sommeren så bør du ikke vente for lenge med bestillingen. 
De dyreste - og billigste - hotellene går først. Husk å betale reisene med kredittkort. Det gir deg bedre sikkerhet dersom noe går galt under reisen. 
Og - du drar selvsagt ikke noe sted uten en god reiseforsikring.

Har du tips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no