I 2018 kan du dra på badeferie til Roma

Denne nyheten vil glede alle badeglade

Nei, ikke bruk fontenene i Roma til bading.                                     Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): En sommerferie i Roma er både spennende, opplevelsesrik - og gjerne alt for varm. Hvor mange har ikke drømt om en liv på stranda etter en shoppingdag, en tur til Colosseum eller Vatikanet i Roma?
Men nå kan du begynne å glede deg. Roma skal få sin egen strand i 2018. 

Badeliv ved elven

Virginia Raggi - ordfører i Roma

En 10 000 m2 sandbanke ved elven Tiber, like ved Marconibroen, skal være klar før sommeren.  Her skal det være mulig å sole seg, bade, spise og være aktiv. Det forteller ordfører i Roma, Virginia Raggi, til nettstedet The Local.
Størrelsen på det aktuelle området tilsvarer halvannen fotballbane og skal bli en badeperle selv om Tiber neppe har det reneste badevannet. Men også elven skal renses for å gi bedre badevann.
Det nye tilbudet blir trolig godt mottatt hos hete turister, som tidligere har benyttet en av de mange fontene i Roma til et avkjølende bad. Fontenebading ble forbudt sist sommer.

Stoppet servering

Ordfører Virginia Raggi har også tidligere tatt grep for å endre problemer med overturisme i Roma.
Gjør du denne tabben i Roma så kan det koste deg 1400 kroner.

Hun sørget for at det ble lagt ned forbud mot å spise snacks og takeawaymat ved byens kjente fontener og stanset uteservering av alkohol og mat på sen kveldstid i sentrum.
Og hun planlegger en 45 km lang sykkelmotorveg rundt byen.

Vil du til Roma til sommeren så bør du begynne jakten på rimelige hotellrom og flyreiser allerede nå. For ferier til Roma er fortsatt et brennhett alternativ for mange. Det blir rift om billigbillettene.

Les mer: 7 ting å gjøre på 7 timer i Roma
Les mer: Her kan du bo billig og bra i Roma

Har du tips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no