Denne norske reisefilmen gikk til topps i Japan

Skaper reiselyst og feriedrømmer i Nord-Norge

Varangerfilmen er laget i samarbeid med Visit Varanger. Foto: Sven-Erik Knoff

Varangerfilmen er laget i samarbeid med Visit Varanger. Foto: Sven-Erik Knoff

(ODD ROAR LANGE): Den norske reiselivsfilmen «Varanger» gikk helt til topps i årets Japan world’s Tourism Film Festival. Filmfestivalen har som mål å finne de beste reisefilmene i hele verden, og å oppdage de nye reielivsfilmtrendene. Og den norske reiselivsfilmen fikk til topps i klassen Sports Tourism
Du har sikkert sett tallrike filmer fra Lofoten og fra Tromsø. Mens den kanskje fineste og mest spennende delen av landet, Varanger, er ukjent for veldig mange. Nå skal filmen skape økt reiselyst.

Se vinnerfilmen her

-Det var svært hyggelig å bli invitert til å delta i konkurransen. Men etter å ha sett filmene til flere av de andre deltagerne så tenkte jeg at det kanskje var for høyt nivå til å kunne hevde seg helt i toppen. Derfor er det en stor dag for oss å få vite at vi vant i klassen Sports Tourism, sier fotograf og filmskaper Sven-Erik Knoff i det Trondheimsbaserte selskapet Foto-Knoff.
-Vi hadde dessverre ikke anledning til å dra til Japan for å delta under prisutdelingen. Årsaken er at vi er på plass i Finnmark akkurat nå - for å lage flere filmer fa denne fantastiske regionen. Akkurat nå skal vi ut på kongekrabbefiske sammen med en rekke turoperatører, forteller en lykkelig Sven-Erik Knoff som er på plass i Varanger sammen med kollega Jørgen Hjelmsøy.
Filmen er ett minutt og 38 sekunder lang og promoterer blant annet Vadsø, Kirkenes, Hamningberg, Kongsfjord og Tana.
Varangerfilmen er laget i samarbeid med Visit Varanger.

Aktive ferieopplevelser. Du finner mange av dem i Varanger.                     Foto: Odd Roar Lange

Aktive ferieopplevelser. Du finner mange av dem i Varanger. Foto: Odd Roar Lange