Sverige åpner grensene - her er tips til vinterferien

Sverige er mye mer enn harryhandel

Fra Kläppen i Dalarna. Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se

(ODD ROAR LANGE): Sverige planlegger full gjenåpning og fjerner alle koronarestriksjoner. Det betyr mange spennende muligheter for nordmenn som ønsker å dra til nabolandet på vinterferie.

 For rett over grensen venter vinteridyll og vintersportdestinasjoner for enhver smak. Fra offpiste-kjøring i puddersnø og «ski in-ski out»-konsept på barnevennlige familieresorter, til hundekjøring, trugeturer, isbading og isklatring.

Her er noe av det du kan gjøre i Vinter-Sverige

For den eventyrlystne

Foto: Ted Logart/imagebank.sweden.se

Foretrekker du utfordrende terreng, så byr Sveriges nordligste og mest snørike skisportsteder på offpiste-kjøring i urørt natur. Riksgränsen og Björkliden (Lappland) tiltrekker skientusiaster fra hele verden. Her er det kort vei fra Narvik og over til svenskene.
Kittelfjäll (Västerbotten), Ramundsberget og Funäsfjället (Jämtland-Härjedalen) er andre populære destinasjoner for den eventyrlystne. 

 

Der barna er viktigste gjest

Familievennlige destinasjoner, med aktiviteter tilpasset både store og små, er det mange av i Sverige. Järvsöbacken (Hälsingland), Branäs (Värmland), Mullsjö Alpin (Småland), Björnrike (Vemdalen) og Indre Himmelfjäll (Dalarna) er eksempler på både praktiske og komfortable reisedestinasjoner tilpasset familien.

Fra Åre i Sverige. Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se

«Alpine all-stars» – noe for alle

Er du på utkikk etter varierte aktivitets- og overnattingsmuligheter med både sorte løyper, offpiste, barnebakker og lange langrennsløyper, er Åre (Jämtland-Härjedalen), Sälen (Dalarna) og Hemavan Tärnaby (Västerbotten) gode reisemålalternativer. 

 

Kombinert storby- og skiferie

Lenger syd, finnes det også gode alpint- og langrennsmuligheter. Også i nærheten av de største svenske byene, hvis du ønsker å kombinere ski og by.
Aplincenter (Uppsala), Vedbobacken (Västmanland), Kungsberget (Gästrikland), Ulricehamn og Billingebacken (Vest-Sverige), Isberg Mountain Resort, Småland Resort (Småland) så vel som Halland og Sörmland, er alle eksempler på bynære vintersportdestinasjoner, forteller Visit Sweden i en pressemelding.