Slik skal Vålerengaspillerne få turister til Oslo

Nå er Vålerenga Fotball + VisitOSLO = sant!

(Odd Roar Lange): Vålerenga Fotball og VisitOSLO har inngått et bredt samarbeid om byen i i manges hjerter, symbolsk nok med et lagbilde.

– Fotball er en av verdens største publikumsidretter, og Vålerenga er Oslos eneste eliteserielag på herresiden. VisitOSLO skal bringe budskap om Oslo ut i verden – og bringe verden inn til Oslo. Gjerne helt inn på Vålerengas nye stadion for å oppleve laget vårt på hjemmebane. Da byr vi på en ekte osloopplevelse, sier VisitOSLOs nye direktør, Christian Lunde, og legger til at det er fantastisk å treffe Oslo-folk i denne settingen, skriver Visit Oslo I en pressemelding.

Ambassadører

En viktig del av samarbeidet er at Vålerenga på sin side skal bidra til å fremsnakke byen i sine kanaler, blant annet gjennom seks spillere som blir osloambassadører.

– Oslo har kanskje en større utfordring enn andre norske byer når det kommer til lokalpatriotisme; mange av innbyggerne kommer fra et annet sted. Men er det noen som kan hjelpe oss med å bygge den slags, så er det Vålerenga, fortsetter Lunde, og sikter til den alltid dedikerte Klanen og andre supportere.

Stolte øyeblikk

– Vi har gitt og vil også i fremtiden gi Oslo stolte øyeblikk med A-laget. Stadion er vi stolte av allerede, og når vi har utviklet oss, kommer pokalene og de store øyeblikkene i tillegg. Vi skal ikke kjøpe oss til kortsiktig suksess, men bygge en etablert toppklubb over tid gjennom å investere i varige strukturer, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

Nytt samarbeide

Ved første øyekast er det to svært forskjellige organisasjoner vi her snakker om. Men det de har til felles, er en ektefølt kjærlighet for byen. Og begge gjør viktige jobber for inkludering og mangfold. Vålerenga har egne initiativ mot rasisme, og et inkluderingsprosjekt som blant annet bidrar til at idretten blir tilgjengelig for familier med dårlig økonomi. VisitOSLO eies av besøksnæringene, som er den største integreringsnæringen i Oslo, og også den næringen som sysselsetter flest ungdom og unge voksne. Med andre ord tilbyr besøksnæringene jobber til de i byen som trenger det mest, skriver Visit Oslo.

– Sammen med VisitOSLO ønsker vi å vise at vi tar vår rolle i bybildet på alvor. Sammen skal vi, gjennom å investere i engasjement, skape stolte øyeblikk for byen vi er glad i, avslutter Espeseth.