Et deilig magesug i Lillehammer

Fikk du med deg Lilyhammer på TV? Nå kan du oppleve ditt eget, og vel så spennende, Lillehammer.

70 kilometer i timen ned unnarennet på OL-hoppbakken Lysgårdsbakken, eller tre kilometer i timen gjennom snøkledd skog langs Mesnaelva. Det er to av juvelene i Lillehammers turistsmykke.

 Jeg har testet to av byens  attraksjoner: Airboard i Lysgårdsbakken og trugevandring på Mesna. To ulike, men komplementære opplevelser som varmt kan anbefales.

Airboard er oppblåsbart akebrett. Du legger deg på magen og styrer brettet ved hjelp av tyngdeoverføring. Du får på deg hjelm og skibriller, får en god og enkel instruksjon fra instruktører fra Olympiaparken. Og så tester du først brettet på en slak unnabakke ved siden av hoppbakken. Etter å ha fått føling med hvordan det hele virker kan du få prøve deg på større oppgaver. Som unnarennet på den lille Lysgårdsbakken.

Dersom du har gjort dette to-tre ganger og du er klar for mer: Da venter den store bakken!

Dette glemmer du garantert aldri.

Lillehammer Turist har tatt sats for å erobre en større andel av turistkaka i Norge. Og jeg er ikke i tvil om at de klarer det.

Etter at du har fått kontroll over adrenalinflommen er det klart for trugetur på Mesnaelva. Den rolige stemningen, de snøtunge granene og februarsola som slipper til mellom trærne er majestetisk. Turen to en times tid, og var verd hvert sekund.

Turen for passer for alle som er i normalt god form. Og dersom du synes trugevandringen blir slitsom kan du istedet vandre på den oppgåtte turstien lang elvebredden.

 

Men: Jeg anbefaler trugevarianten. Du kommer garantert ikke til å angre.