16 BH-er og fem gode øyeblikk i Trondheim

Er det andre enn trøndere som henger godt brukte BH-er på en snor for å pynte i kafeen?

Hva synes du om pynten i bakgården ? Foto: Odd Roar Lange

Jeg tror det hører til sjeldenhetene. Men så er også Baklandet Skydsstation. Det er mange gode grunner til å besøke trønderhovedstaden i høst og vinter. Her har du fem av dem.

Mathall Trondheim

Mathallen i Trondheim ligger midt i sentrum.           Foto: Odd Roar Lange

Fra utsiden ser dette stedet i Prinsensgate midt i byens sentrum ut som en ganske vanlig butikk. Når du kommer inn ser du at det er et skattkammer av lukter og smaker. Her skal det være over tusen ulike matvarer. Jeg er begeistret for restaurant Bøndernes Hus i andre etasje, og for ølutsalget Gulating Ølutsalg. Og ikke minst for fagkunnskap på høyeste nivå. Og, vil du ha en smaksprøve på veldig god sjokolade, så er det hit du skal dra. Og husk å kjøpe med deg noe godt hjem til middag.

Baklandet Skydsstation

Det er mange steder som kaller seg unike. Dette er et slikt sted, og det er virkelig sant. Her er det kriker og kroker, skjevt og skakt. Og veldig trivelig. Her må du tåle å sitte tett på de andre gjestene. Og dersom du slår av en prat så får kanskje en ny venn. I bakgården henger noens gamle bh-er, truser og kjoler. Til pynt. Du kan ikke dra til Trondheim uten å ha besøkt dette stedet.

Bakgården Spiseri og Bar

Her er det virkelig lett å gå forbi. Og da har du gjort en tabbe. Ta turen inn i Bakgården i Kjøpmannsgata 40 og prøv tapas-lunsjen her. Du kan velge om du vil sitte ute under store parasoller eller om du vil sitte inne i restauranten. Dette er en god opplevelse i uformelle omgivelser. Stedet setter pris på å få servere kortreist mat. PS: Husk å sette av god tid. Dette er for bra til å ha det travelt.

Gråkallbanen

Ta trikken fra byen til "fjells" på under 15 minutter.                                     Foto: Odd Roar Lange

Trikkenlinjen i Trondheim er slett ikke noen langtur. Kun 8.8 km. Men til gjengjeld går turen til skogs. Fra banen kan du ta turen til Bymarka. Vil du ha noe helt ekstraordinært så kan du leie turtrikken som kjører fra sentrum til Lian. Det er en tur med en historisk vogn, og ta gjerne turen til Lian restaurant på toppen.

Ila Brainnstasjon

Det er fort gjort å ikke oppdage dette huset. Det er ikke like lett å glemme opplevelsene når du har vært her. Foto: Odd Roar Lange

Dette er kanskje byens minste scene. Men for et trøkk - og for en stemning. Ligger på Ila (du kan ta trikken fra sentrum og hit. ) og er kabaret, bar og kafé i ett. Her sitter du tett på naboen, og prøv gjerne kortreist øl fra To Tårn eller Austmann.

Nå har du fått fem gode tips til ting å gjøre i Trondheim. Har du tips om noe vil dele, gjør det gjerne i kommentarfeltet.

Reisen er gjort i samarbeid med Scandic Lerkendal.