Dette skal ikke være mulig å gjøre på hotell

Med safen i hendene. Det er slett ikke bra.                                        Foto: Jakob Aarø Lange

For du trodde kanskje at safen var trygg? Da bør du i alle fall sjekke dette. 

De fleste av oss har med oss verdisaker på reisen. Det kan være laptop/mac/ipad , et fotoapparat, pass, noen smykker e.l.

Disse skal ikke under noen omstendigheter ligge igjen åpent på hotellrommet når du forlater det. Men hvor skal du legge det? Glem å legge det under madrassen, oppå et skap eller inne i ekstraputa i skapet. Det eneste som duger på rommet er safen. Selv om heller ikke den er helt sikker. Slike safer er lett å bryte opp, men du gir i alle fall tyvene trøbbel og tidsnød dersom du bruker den. Og tidsnød og støy er noe tyvene hater.

Har du forresten tatt deg bryet med å sjekke hvordan safen er festet? Et par små skruer er ikke nok. Og når den ikke en gang er skrudd fast med disse to, da er det mer som en vits.

I to døgn har vi bodd på Scandic Lerkendal i Trondheim. Et moderne hotell som åpnet dørene for ett år siden. Og det er absolutt et fint hotell med hyggelig betjening (selv om det noen ganger virker som det er litt for få av dem på jobb både i baren og frokostsalen) .

Slik skal det være. Skrudd fast både i bunn og i rygg.                                    Foto: Odd Roar Lange

Slik skal det være. Skrudd fast både i bunn og i rygg.                                    Foto: Odd Roar Lange

Rommene er moderne, enkle og lyse. Hotellet er miljøvennlig og skal i følge egne opplysninger bruke bare 1/4 av vanlig energibruk.

Flere av rommene har nedfellbare køyer. Her kan man altså bo fire personer på samme rom. Kjempefint når man er familie på tur. Og selv om vi var bare to på rommet så var det yr glede over at sengene kunne justeres med en fjernkontroll. Slik at vi kunne sitte godt i senga, jobbe med mac og se på tv. Herlig.

Hvordan kan dette være mulig? Foto: Odd Roar Lange
Hvordan kan dette være mulig? Foto: Odd Roar Lange

De to døgnene la vi mac-er og dyre høretelefoner i safen når vi forlot rommet. Men, da vi skulle sjekke ut oppdaget jeg en skrue inne i safen. Og da oppdaget vi at den overhode ikke var festet til vegg eller gulv. Det var bare å ta med seg hele safen og gå (om man ønsker).

Slike feil skal ikke oppstå. Særlig ikke etter å ha vært i drift i ett år. Vi forventer at hotellet tar en sjekk på alle de 400 rommene. Dette må ikke skje igjen.

PS: Vi varslet selvsagt resepsjonen, og her ble beskjeden mottatt og beklaget. Slik skal det være.

PS 2: Det er mulig å bruke resepsjonens egen safe. Den er tryggere dersom du har verdisaker som overhodet ikke må forsvinne (Hvorfor har du med slike på hotell, forresten?)

Leste du denne: Jeg har tidligere skrevet om 5 ting du ikke gjør på hotell.

Reisen til Trondheim ble gjennomført i samarbeid med Scandic Lerkendal.