Norsk ulvejakt blir skyteskive i England

Utenlandsk omtale av norsk natur er bra for Norge. Jeg tror ikke denne er det.

Faksimile fra The Guardian

Det er den britiske, anerkjente avisen The Guardian som med reporter Elisabeth Ulven (!) har laget en noe tendensiøs artikkel om den norske ulvejakta. De skriver at 11 000 nordmenn er klar for ulvejakta som varer fra 1. oktober til 31. mars. 

11 571 jegere mot 16 ulv, skriver The Guardian som maler et bilde av nordmenn som "triggerhappy". Det riktige antallet personer som har krysset av i jegerregisteret at de vil ha tillatelse til å gå på lisensjakt på ulv er riktignok 13230, men The Guardian har gjort dårlig research når de tror at alle stiller seg opp for å jakte de 16 ulvene det er fellingstillatelse på. 

Lever farlig

Ulven i Norge skal være innenfor en, av myndighetene, angitt ulvesone på Østlandet. Ulv som beveger jeg utenfor denne lever farlig. Men, det står ikke 11000 (eller 13 000) ulvejegere klare med rifla.

Hvorfor så mange har krysset at for at de vil gå på lisensjakt etter ulv vet jeg ikke. For noen er det kanskje litt tøft, for andre er det kanskje et bidrag i "folkeaksjonen mot ulv", mens noen få faktisk gjør alvor av det - går på ulvejakt. I mellomtiden får Norge dårlig omtale i utenlandske medier. Hvalfangst og ulvejakt er dårlig reklame for Norge.

Fikk du med deg disse?