Uber hjelper norske taxier - og deg

Nå blir det enklere taxiturer over hele landet - takket være Uber.

Lettere å få taxi, lettere å betale. Slik blir det i løpet av året. Foto: Odd Roar Lange

 

Mens noen elsker Uber, har andre forbannet den nye transporttjenesten nord og ned. Særlig drosjenæringen selv. Som har vært mer opptatt av at Uber foreløpig er ulovlig, enn å ta i mot konkurranse, senke prisene og øke servicegraden. 

Men nå skjer det noe. 

NY APP-TJENESTE PÅ VEG

Oslo Taxi vil tilby en betalingsapp som minner om den Uber bruker. Taxiselskapene bør samarbeide om en fellesløsning, skriver VG og andre medier.

ÈN TUR - ÈN APP

Oslo Taxi og deres bestillingsapp Taxifix (som virker over hele landet) har inngått avtale om å bruke DNBs Vipps for betaling, skriver VG Søndag.

Samarbeidet mellom Taxifix og Vipps vil gjelde for hele landet, rundt 3000 taxier, hvor 900 er i Oslo. Det betyr at taxikunder kan bruke samme app og samme system uansett hvor de befinner seg - så lenge de bruker taxier fra samarbeidende selskap.
Dermed har konkurransen fra Uber hjulpet forbrukerne. Siden Uber allerede har betalingsløsningen inne i sin app. Kontanter er ut.

Nei, når tjenesten kommer i gang i løpet av sommeren vil folk kunne betale med vårt Vipps-system via Taxifix-appen. De kan når de bestiller tur legge inn hvor de reiser fra og hvor de skal. Så beregnes gjennomsnittsprisen for avstanden, sier administrerende direktør Bjørn Rebne i Oslo Taxi til VG.

Konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Kjerstin Braathen. sier at de slik vil fjerne bruk både av penger og kort.

– Du kan gå rett ut av bilen uten å tenke på betaling, så får du kvittering på mail eller sms.

Flere av de store taxiselskapene i Norge er nå i samtaler om å kunne gå for en felles taxiapp for hele Norge.

FIKK DU LEST DETTE?