40 plastflasker gjør deg varm i trøya

Hvor blir det egentlig av tomflaskene du levere i panteautomaten? Noen av dem blir til klær. Som denne fleecejakka fra Norrøna.

En god idé

For et par år siden slo tanken ned  i kreative hoder hos den norske turutstyrsprodusenten Norrøna.

-Kan vi gjøre noe ut av brukte plastflasker i forhold til produksjon av fleecejakker - som også er et plastmateriale, når alt kommer til alt?

Ideen ble til virkelighet, og får å få maksimalt ut av det som kunne bli et positivt stunt, ble det kjøpt flasker fra Norge som ble sendt til fleeceprodusenten  i USA.

Torsdag denne uka ble de første flaskefleecejakkene vist frem på en pressevisning i Norrøna Consept Store i Akersgata i Oslo.

I fortsettelsen kommer fleecejakkene til å bli produsert av flasker hentet fra amerikansk returmarked - for å slippe unødvendig og miljøfiendlig frakt.

Sammen med fleecejakka ble det også vist frem noen andre flaggskip i fra høst-vinterkolleksjonen 2012-2013, presentert av Jørgen Jørgensen, som er fjerde generasjons toppsjef i Norrøna Sport AS.

Og det ser lovende ut. "Loaded Minimalism" er samlebegrepet for de ulike produktene og hvordan Norrøna tenker akkurat nå. Og Norrønaklærne er plassert under under ulike geografiske navneserier:

Lyngen (ski mountaineering), Narvik (mountainn inspired freeride), Lofoten (big mountain & backcountry), Svalbard (essential outdoor gear), Trollveggen (workwear for mountains), Røldal (urban inpired freeride), Falketind, og til slutt: Norrøna/29 (active lifestyle).

Testing pågår

Jeg har testet noen av årets produkter på turer i sommer og høst. Og det blir flere.

Jeg kommer tilbake til mer om hvordan jeg har opplevd dem under både hard og snill bruk.

Om selve turene kan du lese alt du ønsker på kortreist.no

I helgen skal jeg kose meg på tur - og med Norrøna Magazine. Norges beste gratismagasin når det gjelder friluftsliv. Med andre ord: fra ren ytelse til ren nytelse.

God helg :-)