Skjulte perler i Oslo: Her kan du gå rett i fengsel

IMG_7933.jpg

Du er ønsket i Oslo kretsfengsel. Oppmøte ved porten tirsdager og torsdager. Morsomme - og gengslende - gaveartikler fra Bennys Butikk. Foto: Odd Roar Lange

Da har nemlig Bennys Butikk i Oslo kretsfengsel åpent. Bennys  Butikk åpnet portene og dørene for 11 år siden og ligger i den opprinnelige presteboligen i Oslo kretsfengsel på Grønland i Oslo. Det hele skjer i samarbeid med arbeidsdriften ved Bredtveit fengsel som også ligger i Oslo. Selve åpningstiden er klokka 12.00-18.00og alle salgsartiklene er laget av soningsfanger.

Denne butikken er en av Oslos skjulte perler. Jeg kommer til å dele flere av dem med deg fremover.

Gå inn porten fra Grøndandleiret og ta til venstre inn i kroken, der finnre du døra ned i kjelleren. Og i kjelleren er et lite skattkammer. Med fine, paktiske og morsomme gaveartikler. Til noen du er glad i, eller til deg selv. Utvalget er imponerende, og ehr kan du kjøpe alt fra svært forseggjorte vugger til små barn, fint glassblåseri-varer eller barneklær. Samt en lang rekke brukskunstgjenstander. Og prisene er rett og slett: innbruddpriser.

Her finner du inngangen til Bennys Butikk. Foto: Odd Roar Lange

Her finner du inngangen til Bennys Butikk. Foto: Odd Roar Lange

Det er latterlig billig.

Vi var der, og ble svært imponert over utvalget. Finner du ikke aktuelle gaveartikler her, så er du rett og slett dårlig til å lete. Servicen i butikken er upåklagelig. Jeg anbefaler gjerne et besøk til Bennys Butikk.

IMG_7937 IMG_7936 IMG_7935

Og klærne har selvsagt det deilig ironiske navnet: Fengslende design.

Vil du se mer av vareutvalget. Ta en kikk her. Adessen er Grølandsleiret 46.

Flere reisetips for Oslo finner du her.