Rekk opp hånda om du vil ha billigere flybilletter

IMG_4215_2-1024x767.jpg
Gjør deg klar for billige flybilletter Foto: Odd Roar Lange
Gjør deg klar for billige flybilletter Foto: Odd Roar Lange

Her er tipsene som kan hjelpe deg til en billigere reise neste gang.

Det er ikke mye som gleder reisende nordmenn mer enn billige flybilletter. Men hvordan skal man få tak i dem?

Her er mine beste tips.

Du har selvsagt hørt det aller viktigste før: ikke reise i helgene, men velg utreise på midtukedag og hjemreise på en mandag.

1) Det første du skal jakte på er reisetidspunkt som andre ikke liker. Det betyr tidlig om morgenen og veldig sent om kvelden. Unntakene er morgenfly fra småbyer og inn til de store byene. Her kan formiddagsfly være billigere.

2) Sjekk flere søkemotorer før du bestiller billett. Jeg har gode erfaringer med skyscanner.com og whichbudget.com

Vær klar over at du ikke alltid finner billigflyselskapene på alle søkemotorer. Dette skyldes at billigselskapene ikke ønsker å betale provisjon til formidlerne. Da må du inn på flyselskapets egen nettside

Foto: Odd Roar Lange
Foto: Odd Roar Lange

3) Vær fleksibel. Og da mener jeg virkelig fleksibel -  når det gjelder reisetidspunkt. Dersom du kan reise like etter skoleferier er det muligheter å gjøre et kupp.

4) Sjekk også om det finnes alternative flyplasser. Det er selvsagt fristende å velge korteste reisevei – og noen ganger er det eneste riktige løsning. Men dersom du virkelig kan være fleksibel så bør du sjekke om det kan være flyplasser utenfor storbyene (eller nabobyen) som du kan bruke. Lavprisselskapene velger ofte disse flyplassene.

5) Skaff deg flyselskapets eget kredittkort. Dersom du bruker dette til alt du kjøper (alt fra kioskvarer til dyre møbler) så samler du bonuspoeng hele tiden. Dette kan du bytte inn i flyreiser. Vær obs på at kontantuttak med kredittkortet ikke gir bonuspoeng.

6) Meld deg på nyhetsbrevene til flyselskapene. Her får du opplysninger om spesielle kampanjer. Og følger du med her så kan du finne veldig billige billetter. Disse kampanjene kommer med en viss uforutsigbarhet så nå er det bare å følge med.

7)  Mange flyselskap har egne lavpriskoder. Gjør deg kjent med disse og bruk dem. Norwegian har kampanjekoden UNGDOM26 for alle mellom 12 og 25 år. Husk legitimasjon, for dette blir sjekket ved utgangen.

8) Noen ganger bommer man med billettkjøpet. Og du må endre billetten. Vent litt! Har du sjekket om du kanskje kan få kjøpt en ny billett som er billligere enn den summen du må betale for å endre? Det er slett ikke usannsynlig. Ikke tenk på prisen du betalte da du kjøpte den. Prisen kan ha sunket mye, og dermed havnet under endringsgebyret. Husk regel 2: sjekk flere søkemotorer.

Foto: Odd Roar Lange
Foto: Odd Roar Lange

9) Lønner det seg med en omveg? Det gjør det ofte. Dersom du skal til USA og sliter med å finne billige billetter så kan du sjekke om det er mulig å få kjøpe fra Paris,  London, Dublin eller en annet reisemål. Så kjøper du en billigbillett fra Norge og til eksempelvis London. Og vips, så sparer du mye penger.

10) Til sist. Vær klar over at jo flre flybytter, jo større risiko er det for bagasjetrøbbel eller forsinkelsesproblemer. Men - du har selvsagt en god reiseforsikring. Og du er fleksibel. dermed går det bra uansett :-)