Bli med reisen til lyset - 2015 er nemlig lysets år

Y24A8041.jpg

2015 er lysets år - i følge FN. Og det passer bra for Norge - selv når vi er i mørketida.

Svalbardlyset - helt magisk. Foto: Odd Roar Lange

For nå kan du planlegge en lys Norgesferie.

Det er i mørketida du skal planlegge noen av de mest spektakulære reisene i Norge - og oppleve lyset på nært hold.

Jeg anbefaler spesielt to fantastiske reiser.

Den første er en reise med Hurtigruten, som har en eget reise som heter Hunting The Light. I reiseprogrammet er det lagt opp til spesielle utflukter der jakten på det arktiske lyset er et mål. Nordlys er en selvfølge, men det å oppleve nordlyset når du ligger i en varm sovepose under stjernehimmelen er rett og slett ubeskrivelig. Jeg har vært på flere slike turer, og en av dem sammen med 20 snakkesalige japanere. Men da nordlyset danset over himmelen ble det jammen meg helt stille.

På vei til hvalsafari.

Jeg anbefaler også å være med på hvalsafari utenfor Andøya. Kle å deg skikkelig gode klær, særlig gode sko og lue/votter - samt ullundertøy. Bli med erfarne hvaleksperter ut fra havna i Andenes. Ta gjerne med et godt kamera - men vel så gjerne kan jeg anbefale at du lar telefon og kamera ligge og heller nyter øyeblikket.

En annen tur er til Svalbard. Vinterlyset - når mørketida er over - er så spesielt at det nesten er ubeskrivelig. Det blåhvite lyset, den klare lufta, nærheten til naturopplevelse - sammen med god mat og shoppingmuligheter i Longyearbyen: Det er verd hver eneste krone. Bli med på jakten på lyset i 2015. PS: Det er solformørkelse i Longyearbyen 20. mars 2015