Dagens ferietips - vannvittig moro

Noen dråper regn fra himmelen blir fort til noen tusen kubikk vann i elvene. Heldigvigvis. Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

Idylliske omgivelser gjennom dalen. Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

For ellers kunne vi ikke vært med Gorafting på dagens våteste og morsomste opplevelse på Ottaelva i Gudbrandsdalen. I morgen klarte vi i alle fall å komme oss opp fra de gode sengene  på Nermo Hotell (les gårsdagens blogginnlegg om rom nr 13 :-) tidsnok til frokost. Selv om ti dager spekket med opplevelser begynner å gjøre en 12-åring passe sliten var vi i alle fall på plass til frokosten klokka 9.30. Og i bilen på vei nordover fra Hafjell til Heidal klokka 10.00 Halvannen time senere svingte vi inn på tunet hos Stein Erik "Gaus" Gausdal og Gorafting.

Opplæring på land før turen starter. Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

Sceneskifte

Av med reiseklærne, på med ull innerst (ikke bruk bomulsundertøy helt innerst), deretter våtdrakt, redningsvest og hjelm.

Deretter busstur opp til startestedet i Ottaelva. Vi og tre andre familier som var klare for å være med "Gaus" og Ida - dagens raftingguider. I to timer kunne vi nyte latter, glede, våte elvesprøyt og stille områder. Samt sjokoladepause og hopping fra elvebredden :-) .

Våte drømmer

Rafting er rett og slett vanvittig moro. Det er litt kaldt. Ingen grunn til å legge skjul på det. Men det er moro. Veldig moro. Med gode guider blir det en trygg og fin seilas. Der egne grenser får tøyd seg litt (særlig for førstegangs-reisende) og hvor brede smil sitter løst.

Dersom du har med barn under 15 år er det familierafting som gjelder. Når alle i familien/gruppa er 15 år eller mer kan man være med på den mellomste raftingruta - som er litt tøffere. Og dersom aller er 18 år og eldre - og har raftet tidligere er det klart for den store turen, med Åsengjuvet som høydepunkt.

Pause på land - og hopping fra klippene. Foto: Alejandro C.G./gorafting.no

Grillkveld

I kveld skal vi grille, kose oss og nyte opplevelsen fra dagen. Sammen med andre gjester som er på anlegget i Heidal. De har vært på elvepadling og redningskurs. Mens Jakob og jeg skal kose oss med våre opplevelser fra rafting.

Dette kan anbefales for alle som ikke er redde for å bli våte i ansiktet. Og for dem som ønsker en aktivitet som er akkurat like våt enten det er sol eller regnvær :-)