Trodde du 12-åringer bare spiller Playstation?

I så fall har du ikke tatt dem med på skikkelig sykkeltur. Y24A3288

Utfordringen er selvsagt at alfahannen i deg blir truet (dersom du er mann). For 12-åringer har ikke den sikkerhetssperren som dessverre slår inn hos en 50-åring som har tryna i downhillbakken før...

Derfor risikerer du å måtte slite litt - i alle fall menalt - for å holde følge nedover... :-)

Y24A3270

Bremsetesten

En god test i gondolheisen på vei opp i Hafjell Bike Park noen minutters kjøring nord for Lillehammer er å kjenne på hverandres sykkelbremser. Min var kokvarm, Jakob sin var like kald som da vi hentet syklene fra sykkelutleien. Vi snakker nå om temperaturen etter dagens tredje tur.

For ordens skyld: Du leier hjelm, kne/leggbeskyttere, overkroppsbeskytter inkl ryggplate og sykkel hos Bikeparkbutikken nederst i bakken. Her kjøper du også heiskortet.

Y24A3301

Y24A3385_2

Et par tips: Og det er ikke alle vognene i gondolen som er beregnet for sykler. Se etter de vognene som har sykkelklistremerke på døra. Det er plass til to sykler i hver gondolvogn. En kjører med styre inn, den andre "rygger" inn.

Glede i bakken

Vi har hatt en fet dag i bakken. Startet klokt og forsiktig med de snille nedfartene og med romlig med fotopauser underveis. Etterhver havnet kameraet i sekken og farten økte - betraktelig. Risikolen også. Og, ja - det var nære på noen ganger. Teknikken med å danse på stiene sitter - mildt sagt - ikke helt. Men det ble i alle fall mer og mer morsomt å sykle parkløypa - selv om vi holdt oss unna den svarte...:-)

Y24A3344 Y24A3348

Vi fikk noen flotte timer i bakkene. I flott vær. Og med litt såre hender og legger mot slutten av dagen. Og i morgen venter rafting i Sjoa hos Gorafting. Gjett og vi gleder oss.

Og, om Jakob savner Playstation3? Hehe... litt av et spørsmål.

Y24A3404 Y24A3409