Denne butikken er for deg som tenker koffert

IMG_5004.jpg

Gode forberedelser er halve reisen. Dette er butikken for deg som skal på ryggsekktur - eller som skal reise med koffert. Slik ser butikken ut fra innsiden. Foto: Odd Roar Lange

Her finner du Norges største utvalg av kart. Og du finner Norges største globus. I og for seg det største utvalget av globuser, også. Litt mer om det senere.

En god plan

Jeg liker ikke å dra på en reise uten at den er planlagt ganske godt. Fordi det gjør at jeg kan glede meg lengre, jeg kan slippe unna tidsbruk under reisen som ikke er verd den, og jeg finner frem til steder jeg ellers ikke ville funnet ved å vandre målløst av gårde.

På jakt etter den riktige kartboka. De fant den til slutt. Foto: Odd Roar Lange

Reisebutikken Nomaden ligger i Uranienborgvegen 4, like bak slottet i Oslo, og de ansatte her har reist mye mer enn de fleste andre. Med reisefeberen har de skaffet seg ekspertise både når det gjelder reisemål - og ikke minst reiseutstyr. Skal du ha en god ryggsekk (og dèt skal du selvsagt) så finner du den riktige her - og de hjelper deg til å finne den som passer for din rygg og dine hofter. Ta en kikk på Osprey Atmos Ag 50. Jeg tror du kommer til å bli svært imponert. Det ble i alle fall jeg. (Den finnes både i dame- og herremodell).

Dette er rett og slett butikken som passer både for deg som skal på chartertur og deg som skal på backpacker-reise.

Det er ikke så mange slike butikker igjen i Norge. Og jeg slår i alle fall et slag for å ta vare på de vi har. Det gjøres enkelt og greit ved å bruke dem. Ikke fordi vi skal gjøre dem en tjeneste, men fordi de er nyttige å ha for oss som liker å reise.

Kjell Erik Lien hjelper deg gjerne til å finne den rette ryggsekken. Foto: Odd Roar Lange

Deler reisekunnskap

- Vi ønsker at kundene skal kunne være i butikken en stund, og kikke seg rundt, prøve utstyr og få nyttig fagkunnsap med på kjøpet, sier Kjell Erik Lien som sammen med kona Margrethe Ollendorff kjøpte reisebutikken Nomaden for noen måneder siden.

Jeg har besøkt butikken - og vært på skattejakt. Jeg fant både det jeg lette etter (en liten dunpute til flyreiser), og jeg fant veldig mye jeg ikke ante fantes. Og da tenker jeg ikke nødvendigvis på "kjekt-å-ha-ting" som ofte tar plass men sjelden blir brukt. Men jeg fant inspirerende reisebøker og praktiske klær som jeg tror kan passe for mine neste reiser. I tillegg lot jeg meg altså begeistre av utvalget av ryggsekker og bager.

Hva jeg og globusen her til felles? Vi er ganske blanke på toppen :-)

En reise i butikken

- For oss har det vært en hel liten reise å bli kjent med alt vi har i butikken og på lageret. Vi har butikkutsalg og nettbutikk og vi driver i et krevende marked. Men, fagkunnskap kan aldri undervurderes. Og det er kjekt å se at de som besøker oss setter pris på dette.

Skal du på tur til en eller flere av Turistforeningens 500 hytter i Norge eller på en reise til tropiske områder, du møter alltid noen som kan gi deg gode råd før du reiser.

Gleden av en globus

- Vi har en butikk med tradisjoner som skal holdes i hevd samtidig som vi har planer om å utvikle Nomaden videre, sier Kjell Erik Lien.

Her ligger reisebutikken. Ikke så prangende fra utsiden, men svært spennende fra innsiden. Foto: Odd Roar Lange

Tilbake til globusene på Nomaden: - Når du skal lære barn om geografi og andre land så skal du bruke en globus. Det gir barna en mye bedre forståelse av hvordan ting henger sammen når de får se på en globus hvor det aktuelle stedet eller landet ligger. Globus er rett og slett utrolig undervurdert, smiler Lien.

Har du besøkt reisebutikken Nomaden? Del gjerne dine opplevelser i kommentarfeltet.