Denne detektivhunden finnes ikke

Skjermbilde-2014-10-03-kl.-12.14.23.png

Denne reklamebløffen er sett av over 10 millioner mennesker. De fleste tror den er sann.

http://youtu.be/NK-T_t166TY

Kan dette skje? Se for deg at du er på flyreise og legger mobiltelefonen, en bok eller ipaden din i lomma på seteryggen foran den. Så er du blant dem som spretter opp så fort det sier pling i høyttaleren og flyet har stanset helt opp (norsk nasjonalsport).

Du rusher ut av flyet og glemmer det du hadde i stol-lommen.

Noen minutter etter at flyet er tømt går kabinpersonalet gjennom flyet og finner eiendelene dine. De kaller opp en hund (typen beagle) og får den til å snuse på din gjenglemte gjenstand. Mobiltelefonen (hvis det var det du glemte) legges i en lomme på et lite dekken som hunden har fått over seg. Hunden spurter så avgårde og bare baser på lukt så klarer den å finne tilbake til eieren. Så selvsagt jubler og er glad for å ha fått sin telefon tilbake.

Annonse

En nydelig historie om KLMs Lost & Found-tjeneste - hvis det hade vært sann. Dét er det ikke. Det bekrefter også. Historien er en annonse laget av reklamebyrået  Tribal DDB. De er spesialister på å lage denne slags reklamekampanjer som sjokkerer, gleder, forundrer og begeistrer. Og som dermed blir delt på sosiale medier. Budskapet er selvsagt at flyselskapet KLM anstrenger seg for å sørge for at glemte og mistede gjenstander havner tilbake hos sine eiere. men noen Sherlock The Dog har de ikke.

- Nei, denne hunden finnes ikke blant våre ansatte i lost&found, sier Joos Ruempol i KLM.

Jeg tror denne reklamen virker. For nå tror mange at denne hunden finnes på Schipool. Og de tror at KLM er uten grenser når det gjelder å hjelpe deg når du glemmer noe på flyet. Det spørs om de blir skuffet når de oppdager at de eneste hundene på flyplassen er narkotikapolitiets hunder.

Og det er ikke fullt så lystig hvis de stopper hos deg!