Det er hit skal du reise i sommer

Y24A4898.jpg

Glem syden, glem den franske riviera, glem storbyferie. Det er hit du skal dra i sommer.

Velkommen til Svinøya Rorbuers restaurant, Børsen spiseri. Alle bilder: Odd Roar Lange

Dette er et av de fineste stedene du kan feriere i sommer. Lofoten og Svolvær er et reisemål jeg nesten tør garantere at du kommer til å like. I alle fall hvis du trives samen med hyggelige mennesker, turister fra mange verdenshjørner, trivelig vertskap og spektakulære naturopplevelser.

Middag i solnedgang.

Til hovedstaden

Svolvær kalles Lofotens hovedstad. Det ligger to timers biltur fra Å og en time fra Sortland. I mellom disse stedene finner du makeløse strender, steile fjelltopper og fiskemuligheter i verdensklasse. Dessuten har Svolvær både gode restauranter og puber. Noen av dem finner du rundt torget midt i byen. Her er mine favoritter restaurant DuVerden og Bacalao Bar.  Men et annet godt valg er Svinøya rorbuer. Et moderne og oppgradert anlegg, som har en svært sjarmerende restaurant. Dersom du ikke velger selvhushold så kan du spise frokosten din her også - på Børsen Spiseri.

Det er servert - med et glimt i øyet.

Utsikten

Hvis du er like heldig som meg så får du et fantastisk finvær når du skal spise middag på terrassen som står på påler ute i havnebassenget. Da er det en utmerket utsikt opp til fjellet Svolværgeita. Men, det anbefales ikke for turister som ikke er svært fjellvante å prøve å ta seg opp til Svolværgeita på egenhånd. Spør heller i resepsjonen eller turistkontoret om hjelp til å finne en guide som vil ta dere med opp.

Fin utsikt

På vei med Hurtigruten

 

Når sant skal sier så er ikke selve Svolvær noen perle når det gjelder arkitektur eller byplanlegging. Det er såvisst ikke den flotteste plassen i Lofoten på den måten. Men, Svolvær har allikevel masse sjarme og sjel. Og folkene som bor der strekker seg lenger enn langt for å gi besøkende gode opplevelser. Du bør benytte muligheten i sommer.

Reisen

Jeg reiste til Svolvær med Hurtigruten. Det kan anbefales. I alle fall for voksne. En lang Hurtigrutereise kan bli litt kjedelig for barn, og fordrer i alle fall at dere tar med noen leker, bøker og dataspill etc.

Vil du kjøre bil så er det mulig å ta ferje over Vestfjorden fra Bodø - hvis du vil spare noen kjøremil. Ellers kan du ta fly til Leknes flyplass i Lofoten eller til Evenes og leie bil eller ta buss derfra.

Samler minner for ettertiden.

Fra torget i Svolvær.