Dette er sommerens viktigste uker

IMG_8280.jpg

Hold av disse ukene. Og dra dit - om du kan.

Her skal årets Fjellfestival åpnes 6. juli. Foto: Odd Roar Lange

Det handler om ukene for dem som liker en luftig og aktiv sommerferie.

Ekstremsportveko

Y24A3288

Det starter allerede uke 25 (og 26), 22.-29. juni, med Ekstremsportveko på Voss.

Her kan du enten være med i aktivitetene selv, eller du kan bare nyte synet og opplevelsene av at andre gjennomfører dem. Enten det er til vanns, til lands eller i lufta. Festivalen arrangeres for 18. gang og åpnes med offisiell åpning på Prestegadslandet søndag kl 17.00 den 22. juni.

Åpningen blir selvsagt - som altid - gjennomført med et spektakulært show.

Gjennom hele uka er det en rekke konserter og party på kveldstid.

Norsk fjellfestival

Det fortsetter i uke 28 og Norsk Fjellfestival. Den starter 6. juni og avsluttes 13. juni. Fjellfestivalen arrangeres for 16. gang i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Her finner du både Trollstigen og Romsdalseggen. Og Raumabanen og Romsdalshornet. Turistforeningen har lagt sin ungdomsleir Basecamp til Fjellfestivalen. Og under festivalen blir det en blanding av guidede fjellturer, merkede ruter for turer alene, actionsport, konserter og kunstopplevelser.

Huker du reklamefilmen til Widerøe? Om den lille gutten som får bestefaren til  blåse en nytt fly ut av fingrene sine... Deler av opptaket er foretatt på Klungneset i Rauma kommune, som ligger mellom Molde og Ålesund. Og det er på Klungneset årets offisielle åpning skal gjennomføres. Søndag 6. juni klokka 17.00 Og da har det allerede vært gjennomført flere dagsturer i løpet av dagen. Her kan du lese hele programmet for årets fjellfestival.

Fjellogfjord

I uke 34, den 22.-24. august, er det klart for Fjell&FjordMoro i Sogndal. Her kan du lese hele programmet for denne fjellsportfestivalen.

Fjellfilmfestivalen

Sett av 12.-14. september i uke 37. Da er det klart for den 12. runden med Fjellfilmfestival på Turtagrø. Billettsalget er allerede i gang. Og de beste godbitene selges ut i god tid.