Denne ukedagen får du de billige flybillettene

Trodde du at du kunne finne billige flybilletter når som helst?

Bestiller du flybillett på riktig dag og på riktig så blir det både billigere og bedre. 

Det er viktig å bestille riktig og til rett tid. Her er fem nyttige tips før din neste flyreise.

Billigste billetter

Bestill billetter på onsdag kveld, like etter midnatt. Det er oftest på dette tidspunktet du finner de billigste billettene. Sen fredagskveld kan også være et bra tips.

I god tid

Bestill billetter åtte uker før avreise er ofte en smart ting. Særlig på lengre turer. Og hold deg oppdatert via nettsidene til selskapene slik at det ikke kommer spesielle kampanjer like etter at du har bestilt. Dersom punktlighet er viktig så er den mest punktlige flytiden på døgnet mellom 11.00 og 14.00.

Lær deg de beste flytriksene. Følg med på Thetravelinspectors flyskole. Foto: Odd Roar Lange

Storbyferie

Sats på utreise på lørdag morgen og hjemreise på tirsdag kveld. Du sparer masse penger, får reise på mer gunstige flyavganger og slipper flyplasskøene. Velg gjerne forskjellige flyselskap på utreise og hjemreise. Her kan det være mye penger å spare.

Connection-tid

Dersom du bestiller dine egne billetter og skal mellomlande for flybytte til neste destinasjon velger de fleste å kjøpe "gjennomgående billett". Du krysser av for avreisested og endelig ankomststed, så finner datamaskinen frem alternativer for deg. Kjøper du ”løse billetter” kan du risikere at flyselskapet ikke er ansvarlig for at du rekker neste fly.   For innlandsreiser huske å ha minimum 30 minutt mellom landing og neste avgang. Og dette er Minimum!, med stor bokstav. Det fordrer at du er rask til beins og kun har håndbagasje. Du kan rekke det, men det gjør ikke alltid din innsjekkede bagasje. For utenlandsturer gjelder minimum 35 minutter såkalt ”connectiontid”.

Bestill flyturen på riktig dag. Foto: Odd Roar Lange

Bestill flyturen på riktig dag. Foto: Odd Roar Lange

Mobillading

Flyplassene har ofte svært få stikkontakter. Spør rengjøringspersonellet om råd. De vet nemlig hvor du finner dem. I den senere tid har flyplassene heldigvis økt antallet stikkontakter. Men, det er alltid for få. Et triks er å ta med en skjøteledning med flere uttak, så kan du dele men noen der det er opptatt fra før.

Internett

Norske flyplasser har gratis internett. Men bare i en time, sier Avinor og flyselskapene.  Men det er bare å starte internett-tiden på nytt, så får du en ny time.

Fiktiv retur

Skal du fly èn vei til utlandet kan du spare mye penger på å kjøpe utreisebillett og til en fiktiv returbillett. Selskaper som KLM og Air France (og flere andre) har ofte billigere tur-retur-billett enn bare enveisbilletten.  Innenlands er det ikke noe å spare på dette, men kjøp heller en fleksibel returbillett dersom hjemreisen en usikker. Da sparer du ofte mer enn på å måtte betale opptil 500 kroner på å endre en fast billett.

Avgangstavla lyver

Denne viser deg gaten flyet ditt skal dra fra, ikke nødvendigvis det riktige tidspunktet. Sjekk med reiseagenten eller ved innsjekking din når flyet faktisk skal gå. Her kan det være store endringer i forhold til ruta, og det er irriterende å stresse seg gjennom sikkerhetskontrollen bare for å oppdage at flyet er 30 minutter forsinket. Husk å registrere mobilnummer ditt når du kjøper bilett, så får du varsel ved endring av gate og tidspunkt.

(Thetravelinspector er KLM-Ambassadør) - artikkelen er oppdatert 18. januar 2016