Døler frir til fjordinger - men bør satse på trekant

Jotunheimen Reiseliv vil samarbeide med vestlendinger for å tilby turistene det beste av Norge. De tenker riktig - men for smått - i valg av partner. De bør satse på trekant.

 

Til avisa Gudbransdølen Dagningen forteller styreleder Amund Mundhjeld i Jotunheimen Reiseliv om spennende samarbeidsplaner med vestlendingene generelt og med Ålesundsregionen spesielt.

Møte i fjæra 

Den 22. og 23. mai skal representanter fore reiseliv og næringsliv i Nord-Oppland sammen med Innovasjon Norge møte reiselivsnæringa i Ålesund og Sunnmøre. Håpet er å få til et bedre samarbeide.

Det er riktig å tenke samarbeid på tvers av kommunes og fylkesgrenser, og når turistene kan oppleve både fjell-Norge og fjord-Norge på samme tur, da blir det en storslagen opplevelse. Å kjøre fra Gudbrandsdalen, via Lom, over Sognefjellsvegen og til Vestlandet er en flott tur. Ved Grotli kan du ta av fra E 15 og kjøre til venstre inn på Gamle Strynefjellsveg. Denne kan du følge ned til Stryn og videre til f.eks Briksdalsbreen.

Eller du kan kjøre rv 63 til Geiranger. Enten du velger Stryn eller du velger Geiranger så kan du kjøre videre til Ålesund, som skal bli dølingenes samarbeidspartner. Jeg mener det er et godt, men altfor smalt samarbeide.

Hvem ringer til hvem?

I disse dager er ikke samarbeidet mellom reiselivsdestinasjonene i Møre og Romsdal så bra som det burde være. Sunnmøringene har satset på egne prosjekt mens Nordmøre og Romsdal akkurat nå jobber tettere enn på lenge.

Det beste hadde vært med et enda bredere fylkessamarbeid. Og Gudbrandsdølene bør invitere hele kystfylket med på møtet. Fordi:

Turistene bør ledes videre fra Ålesund til Valldal, over Trollstigen (som blir ny nasjonal turistveg i juni, og til Åndalsnes.

Har du det travelt så kjører du Romsdalen tilbake til Gudbrandsdalen.

Men legg heller turen via Molde til Atlanterhavsvegen til Kristiansund. Ta gjerne skyssbåten ut til ferieøya Grip før bilturen fortsetter fra Kristiansund via Sunndalsøra til Oppdal og deretter over Dovre tilbake til Gudbrandsdalen.

Husk å stoppe ved Tverrfjellet på Dovre  og få med deg det fantastiske utsiktspunktet der.

Dette er en av de aller fineste turene du kan kjøre i Norge.

Dersom Jotunheimen Reiseliv mener alvor med frieriet og planene om tettere forhold til Vestlandet så bør de absolutt vurdere trekantforholdet som er foreslått her. Ta en telefon, Amund Mundhjeld, til reiselivssjefene i Romsdal og på Nordmøre. Få dem med på et reiselivssamarbeide som kan bli et foregangsprosjekt i reiselivs-Norge.